Ζέιντ Μουόσα: Ως πρόσφυγας στην Κύπρο και τώρα στον Ολυμπιακό! (vid)

Ο Ζέιντ Μουόσα έφτασε στην Κύπρο το 2008 ως πρόσφυγας, όπου και ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ. Σήμερα ο 18χρονος είναι επαγγελματίας μπασκετμπολίστας στον Ολυμπιακό

Ζέιντ Μουόσα: Ως πρόσφυγας στην Κύπρο και τώρα στον Ολυμπιακό! (vid)

O Zέιντ Μουόσα ανήκει στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού και έχει ηλικία 17 ετών. Οι Πειραιώτες πίστεψαν και επένδυσαν στο ταλέντο του αθλητή, ο οποίος έχει μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή ιστορία. Γεννήθηκε στο Ιράκ. Όμως, λόγω πολέμου, η οικογένεια του μετακόμισε στη Συρία. Εκεί ξέσπασε νέος πόλεμος, με αποτέλεσμα ως πρόσφυγας να φτάσει στην Κύπρο το 2008. Ήταν μόλις 5 ετών! Στην Κύπρο βρήκε την ηρεμία του μαζί με την οικογένεια του. Παράλληλα, αγάπησε το μπάσκετ, ξεχώρισε, διακρίθηκε και πλέον ανήκει στην ερυθρόλευκη οικογένεια.

Το μεγάλο άνοιγμα χεριών του και το γεγονός ότι μπορεί να παίζει ως πλέι μέικερ είναι τα δυο στοιχεία που έκαναν τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να κοιτάξουν την περίπτωση του Κύπριου άσου, ο οποίος είχε 11.3 πόντους, 9.7 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ μέσο όρο με την φανέλα της Εθνικής Νέων της Κύπρου στα 28.7 λεπτά που αγωνίζονταν.

Δείτε το video: