Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε με Παπαπέτρου

Ο Ολυμπιακός προσέφερε στον παίκτη τα λεφτά που του άξιζαν, ενώ τόσο ο κόουτς Μπλατ, όσο και οι Αγγελόπουλοι του έδωσαν εγγυήσεις. Ο παίκτης, όμως, είχε ήδη... φύγει. 

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε με Παπαπέτρου

Η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει δεχτεί στο παρελθόν κριτική για παίκτες που έχουν αποχωρήσει από το μεγάλο λιμάνι, ενδεχομένως και θα μπορούσε να είχε διαχειριστεί κάπως καλύτερα τις περιπτώσεις των Κάιλ Χάινς και Κώστα Σλούκα, αλλά αυτή την φορά με τον Ιωάννη Παπαπέτρου, οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν σε μεγάλο βαθμό αυτό που έπρεπε.

Οι Πειραιώτες του προσέφεραν μία εξαιρετική πρόταση ανανέωσης από οικονομικής πλευράς (με βάση την ηλικία του, αλλά και την προσφορά του στην ομάδα), προσφέροντας 2.100.000 ευρώ για τριετές (2+1) συμβόλαιο συνεργασίας. Ο κόουτς Ντέιβιντ Μπλατ, με το κύρος και την εμβέλεια του, επικοινώνησε ο ίδιος προσωπικά με τον Ιωάννη Παπαπέτρου, επισημαίνοντας του πως τον θέλει και τον υπολογίζει για την ομάδα της νέας σεζόν. Οι δύο άνδρες συζήτησαν και για τον ρόλο του στο ροτέισον, με τον Αμερικανό τεχνικό να του δίνει συγκεκριμένες εγγυήσεις.

Ακολούθως, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος δέχτηκαν στα γραφεία τους τον Ιωάννη Παπαπέτρου, συζητώντας μεταξύ τους για σχεδόν 2,5 ώρες. Ο 24χρονος φόργουορντ κουβέντιασε μαζί τους τόσο για τον ρόλο του στην ομάδα, όσο και για τα παράπονα που είχε τα τελευταία χρόνια, εκτιμώντας πως δεν αξιοποιήθηκε στον επιθυμητό βαθμό. Οι διοικητικοί ηγέτες των "ερυθρολεύκων" του τόνισαν πως τον θέλουν στον Ολυμπιακό, τον χαρακτήρισαν "δικό" τους παιδί και του εξέφρασαν πως τον βλέπουν ως τον μελλοντικό ηγέτη της ομάδας τους.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου δέχτηκε την στήριξη και την εμπιστοσύνη τόσο από τον προπονητή Ντέιβιντ Μπλατ, όσο και από τους προέδρους του Ολυμπιακού, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, αλλά ο 24χρονος φόργουορντ μέσα του είχε ήδη... φύγει. Ένιωσε πως άκουγε αυτά που ήθελε να ακούσει, αλλά στη πράξη δεν πίστεψε στα λεγόμενα τους η τουλάχιστον δεν πίστεψε πως όλα αυτά θα εφαρμοστούν.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, έκανε αυτό που έπρεπε, είτε από επικοινωνιακής πλευράς, είτε από θέμα χρημάτων. Δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω, ούτε να μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού. Υπήρχαν και φωνές που έλεγαν πως "αν δηλαδή είχε πάρει και τίτλο η ομάδα φέτος, τι παραπάνω απαιτήσεις θα είχε; Ξεχνάνε αρκετοί πως ο Ολυμπιακός έμεινε δεύτερη σερί σεζόν δίχως τίτλο", ενώ υπήρχαν και παράπονα πως ο αθλητής τα τελευταία χρόνια δεν έδειξε την επιθυμητή βελτίωση και εξέλιξη, εμφανίζοντας σημάδια στασιμότητας.