Αποχωρεί από την Εθνική ο Πιτίνο: «Αυτή ήταν η συμφωνία»

Ο Ρικ Πιτίνο ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Τύπου, μετά τη συντριβή της Εθνικής από την Τσεχία και τον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ότι αποχωρεί από την ελληνική ομάδα.

Αποχωρεί από την Εθνική ο Πιτίνο: «Αυτή ήταν η συμφωνία»

Αναλυτικά όσα είπε ο Αμερικανός κόουτς:

"Δεν υπάρχει μέλλον για εμένα. Δεν είμαι πλέον ο ομοσπονδιακός προπονητής, ήταν μια μικρή θητεία για εμένα. Μου πήρε πολύ χρόνο, μου πήρε έξι εβδομάδες και έχω μια ομάδα πίσω στην πατρίδα μου. Ήταν μια συμφωνία για μία διοργάνωση. Δεν ξέρουμε ποιος θα είναι επικεφαλής στην ομοσπονδία, αλλά υπάρχουν καταπληκτικοί Έλληνες προπονητές, αγαπώ την Ελλάδα και θα τους βοηθήσω, αλλά για εμένα ήταν μια συμφωνία για μία διοργάνωση

Δεν πετύχαμε τον στόχο μας, που ήταν να φτάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σπουδαία η Τσεχία, αλλά μας πλήγωσε το γεγονός ότι δεν είχαμε ημέρα για να προετοιμαστούμε. Μας κέρδισαν, κυριάρχησαν στο ριμπάουντ, είχαν διπλάσιες ασίστ. Η προσπάθεια ήταν εκεί, το παιχνίδι μας όμως όχι. Σπουδαία ομάδα η Τσεχία, ήταν καλύτερη από εμάς. Έπαιξαν σε ένα στιλ που δεν είμαστε συνηθισμένοι. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι όπως θέλαμε.

Πολύς κόσμος από τις ΗΠΑ μου έστειλε μηνύματα, από την Ελλάδα δεν έχουν πολλοί τον αριθμό μου και δεν ξέρω να διαβαζω ελληνικά. Σε σύντομο χρονικό διάστημα δημιουργήσαμε ένα στιλ σπουδαίο. Ο Παπαγιάννης έχασε βάρος, έχει γίνει από τους κορυφαίους στην Ευρώπη. Πολλά πετύχαμε σε αυτό το διάστημα, πολλά πρέπει να βελτιώσουμε στην χώρα, τα τμήματα υποδομής ώστε να βγουν νέοι Παπαγιάννηδες, νέοι Σπανούληδες. Έχουμε έναν νεαρό, τον Ρογκαβόπουλο που έχει πολλά να μάθει. Πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που είδαμε σήμερα.

Η Τσεχία κυριάρχησε στο ριμπάουντ, αλλά και στις βολές. Το ματς χάθηκε στην πρώτη περίοδο, μας διέλυσαν στον αιφνιδιασμό. Είχαν 76% στο δίποντο, είχαν ένα φανταστικό βράδυ μετά από ματς με παράταση. Είναι έμπειρη ομάδα, εμείς είμαστε απογοητευμένοι και θέλω να είμαστε απογοητευμένοι για να ωριμάσουν αυτοί οι νεαροί αθλητές".

Ο Γιώργος Παπαγιάννης, από την πλευρά του, είπε: "Η Τσεχία άξιζε τη νίκη, δεν κάναμε καλή δουλειά στο ριμπάουντ. Πρέπει να τους βγάλουμε το καπέλο για τη νίκη. Εμείς είμαστε νεαροί που πρέπει να αποδείξουμε πράγματα. Ήταν τιμή μας να παίξουμε στην εθνική ομάδα".