Δύο περίεργες ιστορίες για τον Τάιλερ Χάνεϊκατ

Όταν συμπαίκτης του... ούρησε στα ρούχα του και ο ατζέντης που υποστήριζε ότι ο Αμερικανός και η μητέρα του του πήραν τα χρήματά του.

Δύο περίεργες ιστορίες για τον Τάιλερ Χάνεϊκατ

Το Σίλμαρ είναι μια μικρή γειτονιά στην κοιλάδα του Σαν Φερνάντο στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας. Ένα παιδί που γεννιέται εκεί συνήθως έχει μια βασική επιλογή όσον αφορά το μέλλον του. Να γίνει ελαιοπαραγωγός καθώς η περιοχή είναι γεμάτη ελαιώνες και η ελιά είναι η βασική ασχολία των κατοίκων που στην πλειοψηφία τους είναι φτωχοί αγρότες.

Για τον γεννημένο στις 15 Ιουλίου 1990, Τάιλερ Χάνεϊκατ η μοίρα είχε άλλα σχέδια. Φαίνεται πως η ασχολία με τις ελιές ήταν κάτι που δεν τον δελέαζε καθόλου. Ήθελε να ξεφύγει από την κατάσταση που βίωναν οι άνθρωποι γύρω του. Όσο περνούσαν τα χρόνια και μεγάλωνε έβρισκε και το δρόμο για να τα καταφέρει. Ο δρόμος ήταν ένας και λεγόταν μπάσκετ αν και για αρκετό καιρό δοκίμασε με μεγάλη επιτυχία και το βόλεϊ.

Στα 19του, ο μικρός που είχε πλέον μεγαλώσει, έπαιζε μπάσκετ στο UCLA (University of California, Los Angeles), έπειτα από την εξαιρετική πορεία του στο τοπικό σχολείο του Σίλμαρ και αφού αποφάσισε να εγκαταλείψει το βόλεϊ.

Τα πάντα έδειχναν να έχουν πάρει τον δρόμο τους. Έναν δρόμο που όμως είχε άσχημη κατάληξη χθες, στο διαμέρισμά του στην Καλιφόρνια.

Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για την προσωπική ζωή του. Ίσως η στενή σχέση με τη μητέρα του είναι κάτι που μπορεί να συμπεράνει κάποιος από το γεγονός ότι η Λίζα Στέιζελ ήταν πάντα παρούσα σε ότι έκανε. Ακόμα και χθες, αυτή ήταν που ειδοποίησε την αστυνομία.

Ο Χάνεϊκατ ονειρευόταν πάντα να γίνει... Κόμπε Μπράιαντ. Τον λάτρευε και φυσικά ζούσε για την ημέρα που θα παίξει στο NBA. Έζησε το όνειρο για πολύ λίγο.

Ήταν μέλος της ομάδας All-Pac-10 το 2011 παίζοντας με το UCLA πριν τον επιλέξουν οι Kings την ίδια χρονιά στην 35η θέση του Draft.

Έπαιξε μόλις 24 παιχνίδια με την ομάδα σε δύο σεζόν στο NBA πριν γίνει ανταλλαγή τον Φεβρουάριο του 2013 στους Houston Rockets, η οποίοι τον άφησαν ελεύθερο ένα μήνα μετά.
Από τον Αύγουστο του 2013, έπαιζε πέρα από τον Ατλαντικό και πιο πρόσφατα ήταν παίκτης της BC Khimki στην Ρωσία.

Ψάχνοντας κάποιος λεπτομέρειες για τον Χάνεϊκατ διαπιστώνει ότι μπορεί να βρει ελάχιστα πράγματα εκτός των επιδόσεών του στα παρκέ. Ενδιαφέρον δείχνουν να έχουν δύο ιστορίες, στις οποίες έμμεσα ή άμεσα πρωταγωνιστεί.

Η πρώτη αφορά τη διαμάχη του με έναν ατζέντη του, μια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται και η μητέρα του. Η πρώτη ιστορία λοιπόν έγινε όταν αγωνιζόταν ακόμα στο UCLA. Σύμφωνα λοιπόν με τον ατζέντη Νόα Λουκόφσκι, ο Χάνεϊκατ και η μητέρα του του πήραν πολλά χρήματα και τελικά συμφώνησαν με άλλον συνάδελφό του. Στην Αμερική είναι σύνηθες, ατζέντηδες να επενδύουν σε παίκτες Κολεγιακών ομάδων, να τους βοηθούν οικονομικά προκειμένου να έχουν οφέλη, αν και όταν αυτοί παίξουν στο NBA.

Στην 56σέλιδη αναφορά που έκανε στις αρχές ο Λουκόσφσκι υποστηρίζει ότι ο παίκτης και η μητέρα του του πήραν περισσότερα από 55 χιλιάδες δολάρια. Πλήρωνε για ένα χρόνο το ενοίκιο της μητέρας του Τάιλερ, καθώς αυτή είχε χάσει τη δουλειά της και τελικά της βρήκε δουλειά. Πλήρωνε συνεχώς για τα ταξίδια της καθώς ήθελε να παρακολουθεί και τους εκτός έδρας αγώνες του.

Όλα ήρθαν στο φως όταν ο Χάνεικατ ανακοίνωσε τη συμφωνία του με έναν άλλο ατζέντη και συγκεκριμένα τον Τζέισον Μάρτιν. Ο Λουκόφσκι είχε πληρώσει την προκαταβολή για ένα αυτοκίνητο Dodge Magnum που πήρε ο παίκτης -είχε δώσει και τη σχετική φωτογραφία με τη μητέρα του στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων- , πολλά καθημερινά έξοδα της οικογένειας και τελικά η υπόθεση έφτασε στο ίδιο το UCLA.

Όμως ο Χάνεϊκατ και η μητέρα του δεν έδειξαν καμία διάθεση συνεργασίας όσον αφορά την έρευνα και το Πανεπιστήμιο του απαγόρευσε όσα επιτρέπονται σε πρώην παίκτες – φοιτητές του. Με επιστολή ενημερώθηκε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ στο μέλλον να χρησιμοποιεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις στη σχολή η να παρευρίσκεται σε αθλητικές εκδηλώσεις, εκτός αυτών που ήταν ελεύθερες για όλο τον κόσμο. Το πανεπιστήμιο ξεκαθάριζε επίσης στην επιστολή τους ότι δεν θα δεχόταν ακόμα και δωρεές από τον παίκτη ή την οικογένειά του.

Τον υπέδειξαν ως τον πληροφοριοδότη

Και η δεύτερη ιστορία αφορά το UCLA αλλά ήρθε στη δημοσιότητα πολλά χρόνια αργότερα από ένα δημοσίευμα τους Sports Illustrated. Κάποτε στο Πανεπιστήμιο παίκτες της ομάδας μπάσκετ ετοιμάζονταν να βρεθούν σε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι. Ο Νέλσον Ριβς μπήκε στα δωμάτια και είπε στους υπόλοιπους; «Ξεχάστε το. Κάποιος μας κάρφωσε».

Ο Νέλσον υπέδειξε τον Χάνεϊκατ ως τον πληροφοριοδότη. Ο έφηβος με τα πολλά τατουάζ και τα περίεργα μαλλιά μπήκε αυτομάτως στο στόχαστρο όλων. Λίγο καιρό αργότερα ο Νέλσον έβγαλε όλα τα ρούχα του Χάνεϊκατ, τα άπλωσε στο κρεβάτι του και ούρησε σε αυτά. Ο Νέλσον το αρνήθηκε, και μετά το δημοσίευμα, κινήθηκε δικαστικά εναντίον του περιοδικού. Τελικά, το Sports Illustrated δικαιώθηκε καθώς το δικαστήριο θεώρησε ότι είχε επαρκής αποδείξεις για το δημοσίευμα.