Ιταλία: Η δωδεκάδα για το Προολυμπιακό

Ανακοινώθηκε η δωδεκάδα της Ιταλίας για το Προολυμπιακό τουρνουά στο μπάσκετ ανδρών.

Ιταλία: Η δωδεκάδα για το Προολυμπιακό

Έγινε γνωστή η δωδεκάδα των Ιταλών για το Προολυμπιακό τουρνουά στο μπάσκετ ανδρών. Ο Μέο Σακέτι άφησε εκτός τους Μόμο Ντιούφ και Μικέλε Ρουζίερ.

Στην τελική επιλογή βρίσκονται δύο ΝΒΑερ, οι Νικολό Μέλι των Μάβερικς και Νικολό Μανιόν των Γουόριορς, αλλά δεν είναι στην αποστολή ο Ντανίλο Γκαλινάρι έχει υποχρεώσεις με τους Χοκς στους τελικούς της Ανατολής με αντίπαλο τους Μπακς) και ο Ντάνιελ Χάκετ (πρόσφατα χειρουργήθηκε).

Φυσικά δεν υπολογίζονται και οι Μάρκο Μπελινέλι, Λουίτζι Ντατόμε οι οποίοι και έμειναν εκτός αποστολής για λόγους ξεκούρασης, όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό. Δύο ακόμη σημαντικές απουσίες γα την Εθνική ομάδα της Ιταλίας.

Αναλυτικά η δωδεκάδα της Ιταλίας για το Προολυμπιακό τουρνουά: Μάρκο Σπίσου (Σάσαρι), Νικολό Μανιόν (Γουόριορς), Στέφανο Τονούτ (Βενέτσια), Νικολό Μέλι (Μάβερικς), Σιμόνε Φοντέκιο (Άλμπα Βερολίνου), Αμεντέο Τεσιτόρι, Τζιαμπάολο Ρίτσι, Αγούντου Αμπάς, Αλεσάντρο Παγιόλα (Βίρτους Μπολόνια), Ρικάρντο Μορασκίνι (Αρμάνι Μιλάνο), Μικέλε Βιτάλι (Μπάμπεργκ), Ακίλε Πολονάρα (Μπασκόνια).

Η Εθνική ομάδα της Ιταλίας θυμίζουμε πως θα αναμετρηθεί με Πουέρτο Ρίκο και Σενεγάλη στην πρώτη φάση του Προολυμπιακού τουρνουά, ενώ στον άλλο όμιλο βρίσκονται η οικοδέσποινα Σερβία όπου και θα αναμετρηθεί με τη Δομινικανή Δημοκρατία και τις Φιλιππίνες.