Παναθηναϊκός: «Κανένα θέμα Ομπράντοβιτς - Καμία εμπλοκή στην ΚΑΕ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος»

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Τάκης Τριαντόπουλος, διέψευσε ότι υπάρχει θέμα Ομπράντοβιτς, ξεκαθαρίζοντας επίσης ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν έχει καμία εμπλοκή στα διοικητικά του συλλόγου. Παρουσιάστηκε ο Βασίλης Παρθενόπουλος ως νέος γενικός διευθυντής μαζί με τους Αλβέρτη και Διαμαντίδη.

Παναθηναϊκός: «Κανένα θέμα Ομπράντοβιτς - Καμία εμπλοκή στην ΚΑΕ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος»

Αναλυτικά οι δηλώσεις από τη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (17/6):

Τάκης Τριαντόπουλος: "Διάβαζα κάτι παράξενα και φοβήθηκα μην λείπει κανείς σήμερα. Ίσως βιαστήκαμε λίγο αλλά διαβάζω πολλά στον Τύπο που δεν ισχύουν και θεώρησα καλό να κάνουμε αυτή τη συνέντευξη για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.

Πήραμε ένα νταμπλ, κάποιοι μας την είπαν που πήραμε το νταμπλ. Δεν είναι το σπουδαιότερο της ιστορίας αλλά είναι ένα νταμπλ. Αν είχαν ζήσει μία εβδομάδα από όσα ζήσαμε θα καταλάβαιναν. 21 από τα 23 μέλη πέρασαν κορονοϊό. Κάναμε τα περισσότερα χιλιόμετρα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τα αποτελέσματα δεν ευχαρίστησαν ούτε εμάς ούτε το κόσμο αλλά ήταν από την αρχή μια δύσκολη χρονιά και τελειώσαμε και τις τρεις διοργανώσεις. Κάποιοι στηρίζονται σε μία χρονιά δύσκολη ενώ ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει τόσα πολλά. Οι παίκτες ήθελαν να χαρούν μετά από όσα περάσαμε, γιατί να μην χαρούμε ποιους ενόχλησε.

Ήταν μία χρονιά με τεράστια πίεση από όλες τις απόψεις, αλλά πάντα θα υπάρχουν οι γκρινιάρηδες. Οικονομικά αυτό που θέλαμε το καταφέραμε, δεν χρωστάμε οι παίκτες είναι πληρωμένοι. Υπήρξε στο τέλος μία βοήθεια από το στοίχημα την ώρα που σε άλλες χώρες οι ομάδες παίρνουν επιχορηγήσεις από το κράτος. Εμείς δεν στηριχτήκαμε σε κανένα και δώσαμε λύσεις στα προβλήματα που υπήρξαν. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε μεγάλα ανοίγματα γιατί δεν θέλαμε να φέρουμε δυσκολία οικονομική στον Παναθηναϊκό και οι παίκτες να είναι ευχαριστημένοι. Κάποιοι έλεγαν ότι μην πάτε εκεί, γιατί μέχρι τον Δεκέμβρη δεν θα έχουν λεφτά, κάποιοι μας πίστεψαν και νομίζω ότι δικαιώθηκαν. Είχαμε αστοχία με τη θέση "1", παίξαμε το τελευταίο μας χαρτί με τον Λαπροβίτολα αλλά δεν τον άφησε να φύγει η Ρεάλ. Η ομάδα αδικήθηκε, αν είχαμε ένα πλέι μέικερ η εικόνα της ομάδας θα ήταν καλύτερη. Είχαμε κάποιοι καλά αποτελέσματα, κάποια κακά αλλά όλα είναι μες στο αγωνιστικό κομμάτι".

Αναφορικά με τον διοικητικό απολογισμό: "Αρχικά να δώσω συγχαρητήρια σε Λαύριο και Προμηθέα, ήταν εκπληκτικό αυτό που κατάφερε το Λαύριο. Εμείς δουλεύαμε και σε άλλους τομείς. Ανακαινίσαμε πλήρως αποδυτήρια και γυμναστήριο για να δουλεύουν καλύτερα οι παίκτες. Ευχαριστούμε τους συνεργάτες που βοήθησαν να ολοκληρωθούν τα έργα. Ήμασταν πρωτεργάτες να υπογραφεί η σύμβαση με την ΕΡΤ, ορίστηκαν κανόνες για καθαρό και δίκαιο πρωτάθλημα. Θα οριστεί νέος γενικός διευθυντής στον ΕΣΑΚΕ. Ήμασταν από την αρχή πρωτεργάτες για να καταφέρουμε να κάνουμε την αλλαγή στην Euroleague. Αύριο συνεδριάζουμε στην Βαρκελώνη για πρώτη φορά από κοντά στο ΔΣ της EuroLeague.

Δεν θα είμαι πια στην καθημερινότητα της ομάδας, η καρδιά μου θα είναι δίπλα στην ομάδα και με φυσική παρουσία όταν χρειαστεί. Ο Βασίλης Παρθενόπουλος θα πλαισιώσει τον Διαμαντίδη και Αλβέρτη. Εμπλουτίζεται η διοικητική ομάδα της ΚΑΕ για το καλό του Παναθηναϊκού".

Για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού: "Ο κύριος Γιαννακόπουλος δεν θα έχει και φέτος καμία εμπλοκή με την ομάδα, όπως και φέτος. Θα εφαρμόσουμε το μοντέλο που είχαμε και πέρσι, το έσοδα-έξοδα. Θα κινηθούμε στα ίδια επίπεδα με πέρσι ίσως ένα βήμα παραπάνω εάν τα καταφέρουμε. Η δύναμη του ΠΑΟ είναι οι οπαδοί του και φέτος με την έλλειψη των εισιτηρίων και του κόσμου ήταν δύσκολα. Και στην επόμενη χρονιά δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Έχουν παρθεί κάποιες προκαταβολές από την ΕΡΤ, άρα η χρονιά θα είναι και αυτή μία δύσκολη χρονιά και ελπίζουμε σε ένα καλύτερο προγραμματισμό και ίσως ένα βήμα παραπάνω. Υπάρχει πλάνο για να επιστρέψει η ομάδα εκεί που είναι.

Η πώληση εξακολουθεί να ισχύει, ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση, υπάρχει ενδιαφέρον από επιχειρηματίες του εξωτερικού, καθώς από το εσωτερικό της χώρας δεν υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον. Όλες οι επενδύσεις έχουν παγώσει παγκοσμίως λόγω την πανδημίας, όντως είχαν παγώσει οι ομιλίες λόγω αυτού αλλά ελπίζω τώρα που θα επανέλθει η κανονικότητα να προχωρήσουμε το θέμα της πώλησης του Παναθηναϊκού, είναι στο κομμάτι των αρμοδιοτήτων μου. Εμείς έπρεπε να κάνουμε πλάνο καθώς δεν μπορούσαμε να περιμένουμε πότε θα πουληθεί ο Παναθηναϊκός. Αυτό που πρέπει να κάνουμε για να επανέλθει η ομάδα σε φυσιολογικούς ρυθμούς έχει 2-3 άξονες. Φυσικά ζήτημα είναι το ΟΑΚΑ που αλλάζει τα δεδομένα για τον Παναθηναϊκό σε όλες τις περιπτώσεις εφόσον αυτό κλείσει ομαλά για την ομάδα μας.

Η συμμετοχή μας στο ΔΣ της EuroLeague, ήδη συζητάμε την ανακατανομή των χρημάτων βάση τηλεοπτικών, την περικοπή κάποιων εξόδων, αν όχι από αυτή τη χρονιά την επόμενη. Θέλουμε οι ομάδες με την είσοδο τους στην EuroLeague να λύσουν τα προβλήματά τους. Έχουμε εισηγηθεί την εφαρμογή ενός salary cup το οποίο δεν θα αφήνει κάποιες ομάδες να κάνουν υπερβολές στα αγωνιστικά τους μπάτζετ, έτσι ώστε να μειωθούν οι μεγάλες διαφορές στα ρόστερ για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Πιστεύουμε πως έχουν δρομολογηθεί όλες οι αλλαγές και όλα γίνονται για το καλύτερο.

Η λογική μας είναι ότι δουλέψαμε όλη τη σεζόν για το μέλλον, βήμα- βήμα θέλουμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε να είναι ο Παναθηναϊκός ανταγωνιστικός. Δεν είναι μακριά το σημείο και ο Παναθηναϊκός γίνεται πιο ελκυστικός για το σημείο της πώλησης. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και συνεχίζουμε να δουλεύουμε για το μέλλον την ομάδας. Η ιστορία της ομάδας είναι μεγάλη και παρά τη δύσκολη χρονιά, πρωταγωνίστησε πάλι. Το αν η χρονιά ήταν επιτυχημένη ή αποτυχημένη θα το κρίνει ο κόσμος, όχι εγώ και μας βοήθησαν πολύ. Ευχαριστώ πολύ και όλους τους συνεργάτες στον αγώνα που δώσαμε για να ολοκληρώσουμε όλες τις διοργανώσεις".

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ο οποίος ανέφερε: "Εγώ να ευχαριστήσω όσους στήριξαν την ομάδα ίσως στην πιο δύσκολη στιγμή της από τότε που ήρθα εγώ εδώ, πριν 31 χρόνια. Όλα στη ζωή κάνουν κύκλο εμείς είμαστε ακόμα στην αρχή. Όσοι είμαστε εδώ, έχουμε κοινό παρονομαστή την μπάλα του μπάσκετ. Τα πράγματα δεν είναι καλά, ας μην μιζεριάσουμε και το μπάσκετ, δεν είναι καλό για το άθλημα. Το μπάσκετ είναι ένα το έχουμε σαν χώρα το ξέρουμε. Ας το στηρίξουμε και ας περιμένουμε καλύτερες ημέρες".

Ο νέος γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Βασίλης Παρθενόπουλος ανέφερε: "Εγώ δεν είχα φύγει ποτέ, εδώ ήμουν. Έχουμε δουλέψει μαζί, έχουμε κοινές απόψεις και οράματα. Είναι μεγάλη η ευθύνη που έχουμε αναλάβει. Η δική μου δουλειά μπορεί να είναι δύσκολη και εύκολη γιατί έχω καλή ομάδα να με στηρίζει, αλλά η δουλειά που έχουμε αναλάβει είναι δύσκολη".

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Δημήτρης Διαμαντίδης: "Δεν έχω να πω πολλά, ο κ. Τριαντόπουλος τα είπε όλα. Ξέρουμε την κατάσταση που παραλάβαμε πέρσι και τα εμπόδια που είχαμε. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, θα κάνουμε και λάθη αλλά θα κάνουμε το βήμα παραπάνω φέτος. Ο Παναθηναϊκός μας χάρισε πολλές ομορφιές στη ζωή μας και θεωρώ πως όλοι μαζί θα κάνουμε το μεγάλο βήμα. Προσπαθώ να είμαι σε κάτι με το μπάσκετικό μου κομμάτι και την μπασκετική μου ματιά. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό, ήταν μεγάλη εμπειρία και δύσκολη που ψυχολογικά με έφθειρε. Έτσι θα συνεχίσω και φέτος αλλά θα συνεχίσουμε μαζί για να βοηθήσουμε την ομάδα".

Αναφορικά για το ΟΑΚΑ και τον ρόλο του κ. Παρθενόπουλου, ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε:

"Προφανώς οι τρεις μας πέρσι είχαμε χωρίσει τα πράγματα και τις αρμοδιότητες και οι άλλοι δύο είχαν το βάρος του αγωνιστικού τμήματος και όπου χρειαζόταν η συνεργασία υπήρχε. Ο Παρθενόπουλος θα αναλάβει τα εμπορικά και διοικητικά θέματα. Δεν μπορούσα να είμαι 100% μέσα στην καθημερινότητα και σε αυτό θα βοηθήσει ο Παρθενόπουλος. Το ΟΑΚΑ νομίζω θα είναι αποκλειστικής χρήσης, πάντα είναι προτεραιότητα η Εθνική ομάδα".

Για πιθανές συζητήσεις του Παναθηναϊκού με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τις ανανεώσεις των παικτών: "Δεν έχουμε μιλήσει με τον Ομπράντοβιτς. όλοι θα θέλανε αλλά εμείς θα το θεωρούσαμε δύσκολο. Έχουμε προπονητή δεν θα κάνουμε καμία συζήτηση πριν μιλήσουμε με τον Κάτας. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση με τον Ομπράντοβιτς.

Προτεραιότητά μας να μείνουν τα παιδιά και ο ελληνικός κορμός. Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι αυτή, θα δούμε τα δεδομένα μας και θα προχωρήσουμε. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε κάτι άλλο στο νου μας. Φυσικά και έχει γίνει επαφή, το θέλουμε καιρό, συζητάμε και ελπίζουμε να βρούμε την άκρη για να είναι ο κορμός μας και πάλι μαζί".

Για τις νέες μεταγραφές: " Ας μην σχολιάσω τι ακούω και τι διαβάζω. Ό,τι ονειρεύεται ο καθένας το γράφει. Ό,τι ακούγεται και γράφεται πρέπει να είναι από τα επίσημα χείλη της ΚΑΕ. Ό,τι είναι να πούμε θα το πούμε επισήμως με ανακοίνωση. Προφανώς με κάποιους παίκτες μπορεί να μιλήσουμε ή να μιλάμε, ακόμα κανείς δεν έχει προχωρήσει σε συνεργασία με την ΚΑΕ".

Σε ερώτηση για το καλύτερο μπάτζετ του Παναθηναϊκού το οποίο αναφέρθηκε στις κύριες δηλώσεις του, ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε: "Είναι νωρίς να σας πω νούμερα, ό,τι και να σας πω θα είναι πολύ πρώιμο και πολύ "στον αέρα". Αύριο είναι η συνάντηση με την EuroLeague και είναι σημαντικός παράγοντας. Υπάρχουν συζητήσεις με τους βασικούς χορηγούς και οι συζητήσεις που πρέπει να κάνουμε με την κυβέρνηση. Όταν γνωρίζουμε τι χρήματα θα έχουμε από την EuroLeague θα μπορούμε να μιλήσουμε καλύτερα."

Για τις εξελίξεις στην ΕΟΚ ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε: "Δεν θα ήθελα να εμπλακώ στο κομμάτι της ΕΟΚ αλλά όλα τα ευτράπελα που γίνονται, σαν πολίτης τα κρίνω όταν βλέπω κλούβες στην Λεωφόρο. Καλό είναι να τελειώνει η κατάσταση, να επανέλθει η ηρεμία στην Ομοσπονδία και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε γιατί μία δυνατή ομοσπονδία, πέρα από τον ΕΣΑΚΕ και την EuroLeague, μπορεί να βοηθήσει τις ομάδες και το ελληνικό μπάσκετ. Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες υποψηφίων".

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός: