Βασιλακόπουλος: «Στόχος του Αυγενάκη να καθυποτάξει τις ομοσπονδίες σε ασφυκτικό έλεγχο»

Εναντίον του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στράφηκε εκ νέου ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, κατηγορώντας τον για πρακτικές, όσον αφορά τις εκλογές στις ομοσπονδίες, που παραπέμπουν σε απολυταρχικά καθεστώτα.

Βασιλακόπουλος: «Στόχος του Αυγενάκη να καθυποτάξει τις ομοσπονδίες σε ασφυκτικό έλεγχο»

Νέα επίθεση στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, εξαπολύει με σημερινή (14/6) δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Ο ισχυρός άνδρας της ΕΟΚ κατηγορεί τον υφυπουργό για τη στάση του στο ζήτημα των εκλογών στις αθλητικές ομοσπονδίες, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «έχει κύριο στόχο να τις καθυποτάξει σε έναν ασφυκτικό έλεγχο, άσχετο με τις αρχές και τις αξίες του αθλητισμού».

Ακολουθεί η δήλωση του Γ. Βασιλακόπουλου, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας:

«Η σαφώς αντισυνταγματική και αρνητική στάση του κ. Αυγενάκη κατά των αιρετών αθλητικών ομοσπονδιών, που έχει εκδηλωθεί με τις αλλεπάλληλες αντισυνταγματικές, ανερμάτιστες και παράνομες τροποποιήσεις του ν. 2725/1999, με την καταπάτηση της διεθνώς κατοχυρωμένης αυτονομίας και ανεξαρτησίας τους, την καταστρατήγηση των εγκεκριμένων από τα ελληνικά δικαστήρια και από τις διεθνείς ομοσπονδίες καταστατικών τους, με την επιβολή αυθαίρετα εκλογικών διαδικασιών σε βάρος της αυθεντικότητας της βούλησης του εκλογικού σώματος, επεκτείνεται ανεπίτρεπτα και με τάση ολοκληρωτισμού για τις εθνικές αθλητικές ομοσπονδίες και τα μέλη των ΔΣ αυτών, επιχειρώντας επικοινωνιακά να υποβαθμίσει το κύρος τους στην κοινή γνώμη.

Με τη ρύθμιση του άρθρου 44, που αποτελεί προσθήκη στο άρθρο 52 Β' του ν. 2725/1999, εισάγει τον επιτόπιο έλεγχο των αθλητικών φορέων, προσθέτοντας έναν και προφανώς αχρείαστο διαδικαστικό έλεγχο, μη αρκούμενος στα όσα ρητά ορίζονται στο τροποποιούμενο άρθρο 52 του ως άνω νόμου και τις αρμοδιότητες που έχει το Ελεγκτικό Συμβούλιο, οι ορκωτοί λογιστές και φυσικά η Γενική Συνέλευση της αθλητικής ομοσπονδίας.

Με τη νέα αυτή ρύθμιση αποδεικνύεται η έντονη αντίθεσή του στον κορυφαίο αιρετό διοικητικό θεσμό του αθλητικού κινήματος και διεθνώς αναγνωρισμένο, την εθνική αθλητική ομοσπονδία, αλλά και ο κύριος στόχος του να τις καθυποτάξει σε έναν ασφυκτικό έλεγχο, που δεν έχουν όμως την οποιαδήποτε σχέση με τις αρχές και αξίες του αθλητισμού.

Η σαφώς αντισυνταγματική και ολοκληρωτικού χαρακτήρα αυτή νομοθετική επέμβαση αποτελεί προσβολή κατά του αθλητικού κινήματος και δεν έχει προηγούμενο ούτε σε αλήστου μνήμης καθεστώτα».