Έτσι θα μείνει ο Παπανικολάου στον Ολυμπιακό

Το fosonline.gr έχει το ρεπορτάζ από το ραντεβού για τον Κώστα Παπανικολάου. Τα "θέλω" του παίκτη και η ατάκα του Γιώργου Σκινδήλια. Την Πέμπτη (5/7) το δεύτερο ραντεβού. 

Έτσι θα μείνει ο Παπανικολάου στον Ολυμπιακό

Στη συνάντηση που είχε η διοίκηση του Ολυμπιακού με τον εκπρόσωπο του Κώστα Παπανικολάου, οι Πειραιώτες έκαναν την εξής πρόταση: τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με 800.000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο, 850.000 ευρώ για τον δεύτερο και για τον τρίτο 900.000 ευρώ. Συμβόλαιο για 2+1, με την οψιόν ανανέωσης να την έχουν οι Πειραιώτες.

Η πλευρά του αθλητή απάντησε αρνητικά στη συγκεκριμένη πρόταση, αλλά τόνισε στον Γιώργο Σκινδήλια (στο ραντεβού ήταν μόνο εκείνος, απουσίαζαν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος) πως η μεγάλη επιθυμία του Κώστα Παπανικολάου είναι να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, αλλά έχοντας καλύτερες απολαβές.

Ποια είναι τα θέλω του; Τριετές συμβόλαιο, όντας θετικός στο 2+1 (επιθυμεί κλειστό), με ετήσιες απολαβές που φτάνουν το 1.000.000 ευρώ ετησίως. Παράλληλα, να υπάρχει οψιόν ανανέωσης και από την πλευρά του παίκτη (όχι μόνο από την ομάδα) στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου του, αλλά και buy-out για το ΝΒΑ. Στο τελευταίο, οι "ερυθρόλευκοι" δεν έφεραν αντίρρηση. Αν όλα αυτά του τα προσφέρουν, τότε ο Kώστας Παπανικολάου θα βάλει περιχαρής και δίχως δεύτερη σκέψη υπογραφή στο νέο του συμβόλαιο.

Ο Γιώργος Σκινδήλιας τόνισε στην πλευρά του Κώστα Παπανικολάου πως στόχος της διοίκησης είναι να κρατήσει τον αθλητή στον Ολυμπιακό για τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα, σχολίασε τα εξής: "Βλέπουμε τον Κώστα ως τον συνεχιστή αυτής της ομάδας, ως τον επόμενο ηγέτη και αρχηγό μας. Είναι "δικό" μας παιδί, πιστεύουμε σε εκείνον και τον θέλουμε στον Ολυμπιακό". Η απάντηση από την πλευρά του παίκτη ήταν η εξής: "Εφόσον τον βλέπετε έτσι, είναι χαρά μας, αλλά θα πρέπει να αμειφθεί και αναλόγως, αναγνωρίζοντας την πολυετή προσφορά του στον Ολυμπιακό". Μάλιστα, η πλευρά του 28χρονου φόργουορντ σχολίασε πως εφόσον ο πελάτης του ανανεώσει, τότε επιθυμία του αθλητή θα είναι και να τελειώσει την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι!

Ο Κώστας Παπανικολάου έχει συνδεθεί με τον Ολυμπιακό: με την διοίκηση, με τον κόσμο και φυσικά με τους συμπαίκτες του, με τους οποίους διατηρεί ισχυρούς δεσμούς φιλίας. Θεωρεί πως αρκετές φορές στο παρελθόν έβαλε σε δεύτερη μοίρα τα χρήματα, βάζοντας πάνω απ' όλα την ομάδα, κάτι που το έδειξε στη πράξη. Ναι μεν αναγνωρίζει και σέβεται πως οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος πόνταραν και επένδυσαν σε εκείνον περίπου 1.000.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2009, ερχόμενος από τον Άρη όντας τότε μόλις 19 ετών, αλλά παράλληλα ξέρει πως είναι ένας αθλητής που έφερε και εκείνος χρήματα στους "ερυθρόλευκους".

Ας μην ξεχνάμε πως η μεταγραφή του το 2013 (μετά το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα Ευρώπης στο Λονδίνο) στην Μπαρτσελόνα έφτασε το 1.500.000 και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες σε κόστος μετακινήσεις των τελευταίων ετών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Παράλληλα, εκείνο το καλοκαίρι, είχε χαρίσει και μέρος των χρημάτων του (το 1/3) στους Πειραιώτες.

Τον Γενάρη του 2016, η ΚΑΕ Ολυμπιακός επανέφερε στο ρόστερ της τον Κώστα Παπανικολάου, κάτι που αποτελούσε επιθυμία του παίκτη. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος ναι μεν έκαναν και σε εκείνη την περίοδο την δική τους υπέρβαση, δείχνοντας τον σεβασμό και την εκτίμηση τους στο πρόσωπο του αθλητή, αλλά ας μην ξεχνάμε πως τότε ο παίκτης είχε αρνηθεί μία υψηλή οικονομική πρόταση από τον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" του είχαν προσφέρει κλειστό πενταετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που έφταναν το 1.000.000 ευρώ, αλλά εκείνος απάντησε αρνητικά! Τι προτίμησε; Να επιστρέψει στον Πειραιά, στην ομάδα του, σε εκείνη που έχει συνδεθεί περισσότερο και ας έπαιρνε αρκετά λιγότερα λεφτά. Με απολαβές που έφταναν αρχικά τις 550.000 ευρώ, ενώ στην σεζόν που ολοκληρώθηκε το κασέ του πήγε στις 750.000.

Αυτό που θέλει ο Κώστας Παπανικολάου είναι να υπάρχει αξιοκρατία μέσα στην ομάδα, παίρνοντας αυτά που του αναλογούν σε σχέση με την παρουσία του στον Ολυμπιακό, σε σύγκριση φυσικά και με τα χρήματα που λαμβάνουν οι συμπαίκτες του. Αναγνωρίζει την βοήθεια που του έχουν δώσει στην καριέρα του οι "ερυθρόλευκοι", αλλά έχοντας βάλει πλάτη στα δύσκολα και συμβάλει ενεργά στις επιτυχίες των Πειραιωτών τα τελευταία χρόνια, θέλει να αναγνωριστεί έμπρακτα η προσφορά του.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Πέμπτη (5/7). Σε αυτή τη συνάντηση θα δώσουν το "παρών" τόσο ο Κώστας Παπανικολάου, όσο και οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος. Υπάρχει καλό κλίμα, αμοιβαίος σεβασμός και φυσικά αισιοδοξία πως οι δύο πλευρές θα δώσουν τα χέρια. Αυτό άλλωστε θέλει τόσο ο παίκτης, όσο και η διοίκηση των "ερυθρολεύκων", με τον Ντέιβιντ Μπλατ παράλληλα να τον υπολογίζει για την ομάδα της νέας σεζόν. Μάλιστα, έχει ήδη μιλήσει με τον 28χρονο σμολ-φόργουορντ. Για τον αθλητή υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες, αλλά ο "Παπ" έχει στο μυαλό του μόνο τον Ολυμπιακό!