Ολυμπιακός: Στην Αθήνα ο ατζέντης των Ντόρσεϊ και Ουίλιαμς-Γκος

Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται ζεστά για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ αλλά και για τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος - Θα υπάρξουν συζητήσεις με τον εκπρόσωπό τους

Ολυμπιακός: Στην Αθήνα ο ατζέντης των Ντόρσεϊ και Ουίλιαμς-Γκος

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει να ενισχύσει το ρόστερ του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σύμφωνα πάντα και με το διαθέσιμο μπάτζετ που έχει στα χέρια του. Έχει δώσει προτεραιότητα στους γκαρντ. Απαραίτητη προϋπόθεση για τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους; Να διαθέτουν ποιότητα και εμπειρία σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Ουσιαστικά οι Πειραιώτες ψάχνουν δύο περιφερειακούς για να αντικαταστήσουν τους Τσαρλς Τζένκινς και Άαρον Χάρισον, οι οποίοι έχουν ήδη... κουνήσει μαντίλι. Ο Έλληνας τεχνικός έχει ξεχωρίσει δύο αθλητές, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις του. Ο λόγος για τους Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και Τάιλερ Ντόρσεϊ. Χθες έφτασε στη χώρα μας ο εκπρόσωπος των δύο αθλητών. Πρόκειται για τον Τζορτζ Ντέιβιντ, του γνωστού γραφείου μάνατζερ «Γόσερμαν» που εδρεύει στο Λος Άντζελες.

Ο ατζέντης θα έχει συζητήσεις με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, εξετάζοντας το ενδεχόμενο της μεταξύ τους συνεργασίας. Θα είναι και με τους δύο παίκτες; Θα είναι τουλάχιστον με τον έναν; Αυτό θα φανεί στην πράξη, αλλά το γεγονός πως οι παίκτες διαθέτουν κοινό μάνατζερ (όπως για παράδειγμα έχει ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τον Κώστα Σλούκα) βοηθά τους Πειραιώτες, ώστε να πετύχουν τον σκοπό τους. Να τονίσουμε πως ο συγκεκριμένος ατζέντης έχει στο πελατολόγιό του και τον Ντίνο Μήτογλου του Παναθηναϊκού, ο οποίος μένει ελεύθερος. Δημιουργήθηκε μία φημολογία περί «ερυθρόλευκου» ενδιαφέροντος, αλλά αυτό δεν ισχύει. Άλλωστε, οι Πειραιώτες είναι γεμάτοι στη θέση «4» τόσο με τον Σάσα Βεζένκοφ, που έκανε σεζόν καριέρας, όσο και με την κλάση του Γιώργου Πρίντεζη, συν τον Λιβιό Ζαν-Σαρλ.

Τι θα επιδιώξει ο Ολυμπιακός από το ραντεβού του με τον Τζορτζ Ντέιβιντ; Το ιδανικό θα ήταν να συμφωνήσει και για τους δύο παίκτες. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα ήθελε να έχει στο ρόστερ του τόσο τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος όσο και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, αλλά θα ήταν ευτυχισμένος αν γινόταν η συμφωνία με τουλάχιστον έναν εξ αυτών. Οι Πειραιώτες, πάντως, θα επιδιώξουν το «δύο στα δύο». Θεωρείται πιο εύκολη η περίπτωση του Ντόρσεϊ. Ο παίκτης είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον, προφορικά υπάρχει καταρχήν συμφωνία, αλλά δεν είναι ψέμα πως ο αθλητής (ο οποίος θα αποχωρήσει από τη Μακάμπι) έχει ανοιχτές τις κεραίες του και για το ΝΒΑ. Υπάρχει, πάντως, συγκρατημένη αισιοδοξία για θετικό τέλος στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Όσον αφορά τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, υπάρχει καλό κλίμα, καθώς ο παίκτης αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό (2018-19), ξέρει την ομάδα, του άρεσε η ζωή στην Ελλάδα, ενώ δεν δείχνει να έχει το μυαλό του για επιστροφή στο ΝΒΑ. Τα πηγαίνει περίφημα στην Κουμπάν, έχει βελτιώσει και εξελίξει το παιχνίδι του (ειδικά δημιουργικά αλλά και στην επίθεση), έχει ωριμάσει, κάνει εξαιρετική σεζόν με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν στη Ρωσία και αναζητεί ένα καλό συμβόλαιο. Υπάρχουν ομάδες που τον παρακολουθούν, θα υπάρξει ανταγωνισμός και στον Πειραιά θέλουν να προλάβουν υποψήφιους… μνηστήρες. Ο παίκτης, πάντως, δεν βιάζεται και το έχει ξεκαθαρίσει. Η συζήτηση, όμως, με τον ατζέντη του μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και να καλυφθούν οι όποιες αμφιβολίες.

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Ζήτησε να φύγει από το Ισραήλ ο Ντόρσεϊ