Ισραήλ: Οι παίκτες αποχωρούν - Το πρωτάθλημα συνεχίζεται

Η πολεμική ατμόσφαιρα στο Ισραήλ, έχει τρομοκρατήσει τους αθλητές στη χώρα, με αποτέλεσμα ο ένας μετά τον άλλον να αποχωρούν - Το πρωτάθλημα όμως θα συνεχιστεί.

Ισραήλ: Οι παίκτες αποχωρούν - Το πρωτάθλημα συνεχίζεται

Τρομοκρατημένοι είναι οι μπασκετμπολίστες στο Ισραήλ, ειδικά οι ξένοι, οι Αμερικανοί. Αρκετοί από αυτούς έχουν ήδη εγκαταλείψει την χώρα, την ώρα που το πρωτάθλημα ετοιμάζεται να συνεχιστεί, παρά την κατάσταση που επικρατεί. Το Ισραήλ συνεχίζει να βρίσκεται σε ταραχώδη κατάσταση, με τα πυρά να μην έχουν σταματήσει καθόλου. Ενδεικτικές είναι οι εικόνες μετά από ρίψη ρουκέτας δίπλα από το γήπεδο της Χάποελ Χολόν, με αποτέλεσμα η ομάδα του Στέφανου Δέδα να διακόψει την προπόνηση.

Όλα αυτά, την ώρα που η Winner League έχει ήδη ανακοινώσει πως από την στιγμή που δεν υπάρχει βελτίωση της έκρυθμης κατάστασης, το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί κανονικά στις 19/5 στην Εϊτάτ με καθεστώς ”φούσκας”.

Η διοργανώτρια αρχή επίσης αποφάσισε πως αν κάποιος ξένος παίκτης αποφασίσει να αποχωρήσει, τότε η ομάδα μπορεί να τον αντικαταστήσει με άλλον ξένο παίκτη, αρκεί να μην άνηκε σε άλλο σύλλογο της λίγκας μετά τις 5/5.

Οι ξένοι αθλητές έχουν αντιδράσει από την πρώτη στιγμή, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις αυτών, που έχουν ήδη ταξιδέψει για τις χώρες τους. Ο Τζέρεμι Πάργκο, ο Ντάριλ Μονρό, ο ΤαΣον Τόμας, ο Στάντον Κιντ, ο Μάλκομ Χιλ και οι ξένοι παίκτες της Χολόν είναι μεταξύ αυτών.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι μόνο μία ομάδα θα υποβαθμίζεται στο τέλος της κανονικής διάρκειας. 14 ομάδες αναμένεται να συμμετάσχουν στο επόμενο πρωτάθλημα.