Η μπάλα στους Αγγελόπουλους και το μέλλον του Σπανούλη

Το ζήτημα της ανανέωση του Βασίλη Σπανούλη με τον Ολυμπιακό, η θέση του Γιώργου Μπαρτζώκα και οι Αγγελόπουλοι που καλούνται να πάρουν μια μεγάλη απόφαση.

Η μπάλα στους Αγγελόπουλους και το μέλλον του Σπανούλη

Υπάρχει «παγωμάρα» στο μεγάλο λιμάνι με το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου του Βασίλη Σπανούλη με τον Ολυμπιακό. Είναι λεπτό ζήτημα. Ας μη γελιόμαστε και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ας είμαστε ειλικρινείς. Όπως είναι δεδομένη η επιθυμία του Λαρισαίου γκαρντ να συνεχίσει στην ομάδα για μία ακόμη σεζόν, τόσο γιατί αισθάνεται γερός και δυνατός όσο και επειδή θέλει να πει «αντίο» σε γήπεδα με κόσμο, διεκδικώντας παράλληλα έναν τίτλο στις εγχώριες διοργανώσεις, έτσι είναι και αντίθετος ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Έλληνας τεχνικός ναι μεν σέβεται το παρελθόν και την ιστορία του αρχηγού του Ολυμπιακού, αλλά στην πράξη δεν θα ήθελε να τον έχει στο ρόστερ του τη νέα σεζόν. Εκτιμά ότι ο κύκλος του στην ομάδα (ηλικιακά) έχει κλείσει. Μη στέκεστε μόνο στα περίφημα λόγια του στην τελευταία συνέντευξη Τύπου («θα είναι κρίμα να σταματήσει ο Σπανούλης σε ματς σε άδειο γήπεδο, αλλά αν ο κορονοϊός είναι για άλλα πέντε χρόνια θα σταματήσει στα 45; Αυτός ο άνθρωπος χρειάζεται την αποθέωση από τους φιλάθλους, εννοείται, αλλά το μπάσκετ δεν είναι τόσο απλό. Όλοι εσείς και οι φίλαθλοι το βλέπετε συναισθηματικά. Εγώ θα το δω ρεαλιστικά, είμαι υποχρεωμένος, γιατί εμένα θα κράζετε μετά όλη τη χρονιά»). Το έδειξε και στην πράξη στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν. Ο Σπανούλης ερχόταν κατά κύριο λόγο από τον πάγκο, ο χρόνος συμμετοχής του έπεσε στα 17 λεπτά, ενώ υπήρξαν και ματς όπου έπαιξε ελάχιστα.

Άποψή μας πως θα ήταν καλό να συνεχίσει ο Βασίλης Σπανούλης για μία ακόμη και τελευταία σεζόν με τα ερυθρόλευκα. Τόσο για να πει «αντίο» σε γεμάτα γήπεδα όσο και για να διεκδικήσει έναν ενδεχόμενο τίτλο με την επιστροφή της ομάδας στις εγχώριες διοργανώσεις. Καμία αντίρρηση ότι ο Ολυμπιακός είναι πάνω από όλους, πάνω από πρόσωπα και ατομικά συμφέροντα, αλλά εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με έναν απλό παίκτη. Έχουμε να κάνουμε με τον θρύλο του Θρύλου, έναν εκ των κορυφαίων αθλητών στην ιστορία του συλλόγου, αλλά και έναν από τους σημαντικότερους στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Αίσθησή μας πως μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή. Τόσο να καταλάβει απόλυτα και ο Σπανούλης τον ρόλο που θα του δοθεί, όσο και να βγάλει ο Μπαρτζώκας οποιαδήποτε ανασφάλεια η οποία ενδεχομένως να του έχει καλλιεργηθεί με την παρουσία του πολύπειρου γκαρντ στα αποδυτήρια της ομάδας. Στα 38 του, βαδίζοντας στα 39, ξέρει καλά και ο Λαρισαίος γκαρντ ότι δεν μπορεί να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε.

Η μπάλα πλέον περνάει στα χέρια των Αγγελόπουλων, οι οποίοι θα κληθούν να πάρουν τη μεγάλη απόφαση. Υπάρχει η αίσθηση ότι στο ενδεχόμενο που η ομάδα επιστρέψει στην Α1 θα προταθεί στον Βασίλη Σπανούλη να ανανεωθεί το συμβόλαιό του, έχοντας κατά κύριο λόγο ενεργή συμμετοχή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή με παρουσία της ομάδας μόνο στην Ευρωλίγκα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν δείχνει «ζεστός» να τον έχει στο ευρωπαϊκό του ροτέισον. Το οικονομικό δεν πρόκειται να παίξει ρόλο. Επειδή μας έχετε ρωτήσει, να ξέρετε ότι τόσο ο Λαρισαίος γκαρντ όσο και ο Γιώργος Πρίντεζης έχουν δεχθεί αρκετά μεγάλη μείωση στις αποδοχές τους σε σχέση με το παρελθόν. Το μπάτζετ της ομάδας δεν πρόκειται να επηρεαστεί.