Ολυμπιακός: Βαρύτητα στους γκαρντ

Στον Ολυμπιακό έχουν δώσει προτεραιότητα στην ενίσχυση με τα γκαρντ - Τα δεδομένα με τους Ουίλιαμς-Γκος, Ντόρσεϊ και Λόιντ. 

Ολυμπιακός: Βαρύτητα στους γκαρντ

Ο Ολυμπιακός επιμένει στη μικρή λίστα που έχει με τους ξεκάθαρους στόχους * Το ιδανικό θα ήταν να έρθουν δύο εκ των Ντόρσεϊ, Λόιντ και Ουίλιαμς-Γκος
Παρά το γεγονός πως οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος δεν έχουν συναντηθεί από κοντά με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, συζητώντας επισήμως τα μεταγραφικά θέματα ενόψει της νέας σεζόν, έχει υπάρξει επικοινωνία μεταξύ τους. Ο Έλληνας τεχνικός έχει ξεκαθαρίσει στη διοίκηση ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην ενίσχυση της ομάδας στην περιφερειακή γραμμή. Στόχος να αποκτηθούν δύο εξαιρετικοί γκαρντ, πρώτης γραμμής, με εμπειρίες και παραστάσεις σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Παίκτες που θα έχουν έφεση σε σκορ και δημιουργία. Όχι σε περιπτώσεις τύπου Τζένκινς, ο οποίος παίρνει λίγες μπάλες στα χέρια του, έχοντας δυνατότητες κυρίως στην άμυνα. Ζητούμενο οι ξένοι που θα έρθουν να είναι πρωταγωνιστές και όχι ρολίστες.

Το διαθέσιμο μπάτζετ της ομάδας αναμένεται να είναι το ίδιο σχεδόν με πέρσι. Δεν ήταν μικρό άλλωστε και να ξέρετε πως ήταν σαφώς μεγαλύτερο από εκείνο της Μπάγερν που έφτασε μέχρι τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Σκοπός να γίνουν όσο το δυνατόν εύστοχες επιλογές. Καμία αντίρρηση ότι σε μία σεζόν δεν είναι εύκολο να βγουν όλες οι μεταγραφές, αλλά είναι σημαντικό οι περισσότεροι ξένοι να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Φέτος απέτυχε το πείραμα με τον Άαρον Χάρισον, δεν έδωσε το κάτι παραπάνω ο Τσαρλς Τζένκινς, ενώ δεν μπορούσες να έχεις εμπιστοσύνη στον ασταθή Οκτάβιους Έλις.

O Ολυμπιακός λοιπόν έχει κάνει στροφή σε έτοιμους μπασκετμπολίστες, οι οποίοι είναι παιγμένοι στην Ευρωλίγκα και γνωρίζουν τις απαιτήσεις της διοργάνωσης. Έχει διαμορφώσει μία μικρή λίστα με παίκτες που τον ενδιαφέρουν πραγματικά και θα δώσει μάχη για να τους κάνει δικούς του. Προφανώς και υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, αλλά έχει και ξεκάθαρους στόχους.

Το ιδανικό για τους Πειραιώτες θα ήταν να ερχόντουσαν στην ομάδα δύο εκ των Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, Τάιλερ Ντόρσεϊ και Τζόρνταν Λόιντ. Έχουν προσεγγίσει και τις τρεις περιπτώσεις, με την τελευταία να χαρακτηρίζεται και η πιο δύσκολη. Επειδή έκανε εξαιρετική σεζόν με τον Ερυθρό Αστέρα, θέλει να την αξιοποιήσει με ένα υψηλό συμβόλαιο. Όσον αφορά τον Ουίλιαμς-Γκος, έχει καλές αναμνήσεις από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, έχει παίξει στην ομάδα, γνωρίζει τις απαιτήσεις, βλέπει με καλό μάτι το ενδεχόμενο επιστροφής του, αλλά έχει και εκείνος αρκετές προτάσεις στα χέρια του.

Όσον αφορά τον Ντόρσεϊ, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Δείχνει ίσως η πιο προσιτή περίπτωση, γιατί ο Έλληνας ομογενής γκαρντ, ο οποίος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στις ΗΠΑ, έχει την επιθυμία να παίξει μπάσκετ στη χώρα όπου έχει καταγωγή. Έχει γίνει επαφή, υπάρχει μία προφορική συμφωνία, καθώς η μία πλευρά δείχνει να έχει καλύψει τα «θέλω» της άλλης, αλλά είναι υπερβολή να θεωρούμε κλεισμένη τη μεταγραφή. Ο αθλητής θεωρείται δεδομένο πως θα αποχωρήσει από τη Μακάμπι, αλλά έχει στο μυαλό του και το ενδεχόμενο επιστροφής στο ΝΒΑ. Δύσκολο το τελευταίο σενάριο, αλλά κανείς στον Ολυμπιακό δεν θέλει να βρεθεί προ εκπλήξεως.