Το διετές συμβόλαιο και ο ρόλος του Σπανούλη

Την Δευτέρα (2/7) το ραντεβού των Αγγελόπουλων με τον Βασίλη Σπανούλη για την ανανέωση. Διετές συμβόλαιο θέλει ο  αρχηγός. Θα συζητηθεί ο ρόλος του.

Το διετές συμβόλαιο και ο ρόλος του Σπανούλη

Ο Βασίλης Σπανούλης συμπλήρωσε φέτος μία γεμάτη οκταετία στον Ολυμπιακό. Ήρθε στον Πειραιά στα 28 του χρόνια εκείνο το καλοκαίρι του 2010 και πλέον οδεύει στα 36. Μέσα σε αυτό το διάστημα συνείσφερε τα μέγιστα, έχοντας πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο, στην αγωνιστική αναγέννηση του τμήματος μπάσκετ των "ερυθρολεύκων". Σε αυτό το χρονικό διάστημα οδήγησε τους Πειραιώτες σε τέσσερις παρουσίες σε Final Four, σε τρία πρωταθλήματα Ελλάδας και φυσικά σε δύο σερί κατακτήσεις EuroLeague. Δεν αποτελεί απλά έναν εκ των καλύτερων μπασκετμπολιστών στην ιστορία της ομάδας. Ανήκει στην λίστα με τους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία του συλλόγου.

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος σέβονται απεριόριστα την προσφορά, τον χαρακτήρα και την ηγετική φυσιογνωμία του Βασίλη Σπανούλη. Υπάρχει αμοιβαία σχέση σεβασμού και εκτίμησης. Οι δύο πλευρές έχουν ζήσει πάρα πολλά μαζί όλα αυτά τα οκτώ χρόνια, όχι μόνο εντός παρκέ, αλλά και εκτός. Υπάρχει ένα ξεχωριστό "δέσιμο". Τόσο διάθεση της διοίκησης, όσο και του παίκτη, είναι να πορευτούν μαζί (τουλάχιστον) για την επόμενη χρονιά, ενώ είναι και κοινή η επιθυμία να ολοκληρώσει ο αθλητής την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Την Δευτέρα (2/7) θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού ανάμεσα στους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο με τον Βασίλη Σπανούλη, συζητώντας το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους. Κάτι που θα γίνει για τρίτη φορά, ύστερα από το 2013 και το 2016. Τα "βρήκαν" τότε, κάτι παρόμοιο αναμένεται να γίνει και τώρα, αλλά το ερώτημα είναι ποια θα είναι τα "θέλω" των δύο πλευρών.

Ο Βασίλης Σπανούλης, τόσο πνευματικά, όσο και σωματικά, συνεχίζει να αισθάνεται γερός και δυνατός. Εξακολουθεί να διαθέτει αγωνιστικό κίνητρο και θέλει να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ όχι μόνο για ένα χρόνο ακόμη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα ζητήσει νέο διετές (πιθανότατα κλειστό) συμβόλαιο από τους "ερυθρόλευκους", όπως συνέβη και το καλοκαίρι του 2016.

Η διοίκηση δεν δείχνει αρνητική στο να του προσφέρει ένα νέο διετές συμβόλαιο, ενώ είναι δεδομένο πως θα υπάρξει και σχετική μείωση στους αποδοχές του (έπαιρνε ετησίως κοντά στο 1.500.000 ευρώ). Το "καυτό" θέμα κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων δεν θα είναι ούτε η χρονική διάρκεια, ούτε τα χρήματα, αλλά ο ρόλος που θα χρειαστεί να έχει στην ομάδα της επόμενης σεζόν. Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει ξεκαθαρίσει πως τον θέλει στον Ολυμπιακό της νέας σεζόν, έχει σε μεγάλη εκτίμηση τις δυνατότητες και την προσωπικότητα του Βασίλη Σπανούλη, αλλά υπάρχουν σκέψεις ώστε να του δοθεί ένας ελαφρώς διαφορετικός ρόλος, κάνοντας ένα βήμα πίσω σε σχέση με την οκταετή παρουσία του στο μεγάλο λιμάνι.