O Oλυμπιακός βλέπει καιρό τον Γκος

Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται "ζεστά" για τον Αμερικανό γκαρντ της Παρτιζάν, Γουίλιαμ Γκος, τον οποίο και παρακολουθεί τους τελευταίους μήνες. Το buy-out στο συμβόλαιο του (video).

O Oλυμπιακός βλέπει καιρό τον Γκος

Από την στιγμή που ο Μπράιαν Ρόμπερτς αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό, στον Πειραιά ψάχνουν τον αντικαταστάτη του στη θέση του πλέι-μέικερ. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ξεχωρίσει και ενδιαφέρονται "ζεστά" για την απόκτηση του 24χρονου (16/9/1994) Αμερικανού άσου, Γουίλιαμ Γκος (1.91 ύψος), ο οποίος φέτος αγωνίστηκε στην Ευρώπη με την Παρτίζαν. Στη σεζόν που ολοκληρώθηκε πραγματοποίησε καταπληκτικές εμφανίσεις, έχοντας μέσο όρο 16.9 πόντους (51.9% δίποντα, 46.2% τρίποντα, 89.1% βολές) και 7 ασίστ στην ABA League, μετρώντας πέντε νταμπλ-νταμπλ σε πόντους και τελικές πάσες. Στο Eurocup τα πήγε εξίσου καλά, έχοντας 17 πόντους, 6.7 ασίστ και 2.8 ριμπάουντ.

Είναι απόφοιτος του Κολεγίου Γκονζάγκα, έχοντας μέσο όρο 16.8 πόντους και 4.7 ασίστ την σεζόν 2016-2017. Το περασμένο καλοκαίρι επιλέχτηκε στον δεύτερο γύρο του Ντραφτ από τους Γιούτα Τζαζ, αλλά δεν βρήκε θέση στο ΝΒΑ και έκανε το βήμα στην Ευρώπη. Χαρακτηρίζεται παίκτης... λαβράκι. Από τους περιφερειακούς που διαθέτουν ταλέντο, φρεσκάδα και ικανότητες, ο οποίος δείχνει πως έχει τα φόντα να διαπρέψει στο υψηλότερο επίπεδο στη "γηραιά" ήπειρο. Σύλλογοι όπως η Φενέρμπαχτσε και η ΤΣΣΚΑ έχουν κοιτάξει την περίπτωση του, ενώ για τον αθλητή ενδιαφέρεται "ζεστά" και ο Ολυμπιακός.

Μόνο που ο Ολυμπιακός δεν... ανακάλυψε τον Γουίλιαμ Γκος τις τελευταίες μέρες. Οι Πειραιώτες παρακολουθούν την περίπτωση του με ενδιαφέρον τους τελευταίους μήνες. Μάλιστα, προσπάθησαν να τον προσεγγίσουν και κατά την διάρκεια της σεζόν που ολοκληρώθηκε, αλλά δεν κατάφεραν να τον φέρουν στο μεγάλο λιμάνι.

Ο Αμερικανός γκαρντ έχει buy-out ύψους 100.000 δολαρίων με την Παρτιζάν και οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις τους τόσο με την πλευρά του αθλητή, όσο και με την σερβική ομάδα. Ικανότατος στο "ένας εναντίον ενός", καλός χειριστής της μπάλας, αρέσκεται να διεισδύει μέσα στη ρακέτα, διαθέτει "ζεστό" χέρι από την περιφέρεια (σουτάροντας και μετά από ντρίμπλα), μπορώντας να δημιουργήσει τόσο για τον εαυτό του, όσο και για τους συμπαίκτες του.