O Mπλατ κρατάει τον Στρέλνιεκς

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει σε εκτίμηση τον Γιάνις Στρέλνιεκς, έδωσε το "ΟΚ" για την παραμονή του και ο Λετονός γκαρντ θα πάρει τη νέα σεζόν την ευκαιρία που του αξίζει. 

O Mπλατ κρατάει τον Στρέλνιεκς

Όποιον και να ρωτήσετε στον Ολυμπιακό (παίκτες, προπονητές, διοίκηση) για την ποιότητα, το ταλέντο και τις δυνατότητες του Γιάνις Στρέλνιεκς, θα σας μιλήσει με τα καλύτερα λόγια. Ο Λετονός γκαρντ ήρθε στο μεγάλο λιμάνι ως ένας εξαιρετικός παίκτης, με έφεση σε σκορ και δημιουργία, διαθέτοντας αυτοπεποίθηση και σιγουριά για την ικανότητα του στο σουτ, όντας εξαιρετικός και στο να διαβάζει το παιχνίδι παίρνοντας σωστές και ψύχραιμες αποφάσεις. Το περασμένο καλοκαίρι στον Πειραιά... έτριβαν τα χέρια τους από ικανοποίηση όταν κατάφεραν να αποσπάσουν το "ναι" του αθλητή, καθώς προσέθεσαν στο ρόστερ τους έναν περιφερειακό με υψηλή ποιότητα.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Φέτος, όμως, τα στατιστικά του στη EuroLeague με τον Ολυμπιακό ήταν πεσμένα σε σύγκριση με την περσινή του χρονιά στη Μπάμπεργκ. Στην σεζόν που ολοκληρώθηκε με τους Πειραιώτες, είχε μέσο όρο 7.5 πόντους (50% δίποντα, 38.2% τρίποντα, 91.8% βολές) και 2.1 ασίστ σε 19 λεπτά συμμετοχής. Με την γερμανική ομάδα, όμως, είχε 11.7 πόντους (58.1% δίποντα, 45.9% τρίποντα, 89.2% βολές) και 3.5 ασίστ, σε 25 λεπτά συμμετοχής. Έπαιζε περισσότερο, ήταν πιο εύστοχος, περισσότερο... ελεύθερος ώστε να δράσει όπως ξέρει, αλλά και περισσότερο δημιουργικός.

Είναι γεγονός πως ο Ολυμπιακός φέτος (ειδικά στην Ευρώπη) περίμενε περισσότερα πράγματα από τον Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος ακόμη και στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του (8.2 πόντοι, 67.2% δίποντα, 45.7% τρίποντα, 88.8% βολές, 2.2 ασίστ). Ο Λετονός γκαρντ δεν εμφάνισε στο παρκέ σε διάρκεια τις δυνατότητες του, αλλά σε αυτό, βέβαια, δε φταίει μόνο ο παίκτης, αλλά και η ομάδα, καθώς δεν μπόρεσε να του προσφέρει ξεκάθαρο ρόλο μέσα στο ροτέισον. Η μπάλα δεν πήγαινε συχνά στα χέρια του, αντιμετωπίστηκε κυρίως σαν εφεδρική λύση, δεν βρέθηκαν τα απαιτούμενα συστήματα για να αξιοποιηθούν τα ταλέντα του, υπήρχαν στιγμές που έδειχνε χαμένος μέσα στο σύνολο, με αποτέλεσμα ο παίκτης να παρουσιάζεται συγκρατημένος.

Ουσιαστικά φέτος, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε αξιοποιήσει τον Γιάνις Στρέλνιεκς στον επιθυμητό βαθμό. Και είναι κρίμα, γιατί στην καλή του μέρα, αυτόματα ανεβάζει το επίπεδο το επίπεδο της περιφερειακής γραμμής των "ερυθρολεύκων".

Ο ΜΠΛΑΤ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Όμως, στον Πειραιά δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν τον Γιάνις Στρέλνιεκς όπως τους υπόλοιπους ξένους που προστέθηκαν στο ρόστερ στην περσινή σεζόν. Ήδη οι Χόλις Τόμπσον, Τζαμέλ Μακλίν και Μπράιαν Ρόμπερτς, αποτελούν παρελθόν, ενώ τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει και ο Κιμ Τιλί. Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει εξαιρετική άποψη για τις δυνατότητες του Λετονού γκαρντ, γνωρίζει την ποιότητα του Λετονού διεθνή και εισηγήθηκε την παραμονή του στον Ολυμπιακό. Και οι "ερυθρόλευκοι" αυτό που θα κάνουν, είναι να ενεργοποιήσουν την οψιόν ανανέωσης στο συμβόλαιο του, κρατώντας τον για δεύτερη χρονιά στο μεγάλο λιμάνι.

Μένει λοιπόν ο Γιάνις Στρέλνιεκς στον Ολυμπιακό (όπως και άξιζε να συμβεί) και ο Λετονός γκαρντ στην ερχόμενη σεζόν θα πάρει την ευκαιρία που του αξίζει. Έχοντας έναν περισσότερο ξεκάθαρο ρόλο, αναλαμβάνοντας περισσότερες αρμοδιότητες σε σκορ, οργάνωση και δημιουργία. Ο Ντέιβιντ Μπλατ θα επιδιώξει αρχικά να εμπνεύσει ψυχολογικά τον παίκτη και ακολούθως να αξιοποιήσει στον επιθυμητό βαθμό τις δυνατότητες του αθλητή του.