Ολυμπιακός: Mεγάλη βαρύτητα στον «άσο»

Ο Ολυμπιακός θέλει μία ουσιαστική και εύστοχη επιλογή στη θέση «1» - Στόχος να αποκτηθεί ένας ποιοτικός και έμπειρος πλέι μέικερ στην Ευρωλίγκα.

Ολυμπιακός: Mεγάλη βαρύτητα στον «άσο»

Κατά γενική ομολογία, αλλά και σύμφωνα με τις ίδιες τις δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα, αν υπάρχει μία θέση στην οποία ο Ολυμπιακός χρειαζόταν μεγαλύτερη ενίσχυση τη σεζόν που μας πέρασε, αυτή ήταν αδιαμφισβήτητα στη θέση του πλέι μέικερ.

Ο Έλληνας τεχνικός μάλιστα δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του σε περασμένες δηλώσεις του, επισημαίνοντας τα εξής: «Είχαμε ένα αρκετά ισορροπημένο ρόστερ, αλλά η ομάδα έδειχνε να χρειάζεται έναν πλέι μέικερ ακόμα. Έπρεπε όμως για ισορροπία να φέρουμε έναν περιφερειακό αμυντικό που δεν θα παίρνει πολλές μπάλες και για αυτό κατασταλάξαμε στην επιλογή του Τσαρλς Τζένκινς».

Ας μη γελιόμαστε, ναι μεν ο Αμερικανός γκαρντ φημίζεται για τα ανασταλτικά καθήκοντά του, έχοντας δείξει και καλά στοιχεία στην επίθεση στο παρελθόν, αλλά τα τελευταία χρόνια η πορεία του ήταν καθοδική. Η έλευση του παίκτη ξάφνιασε αρκετούς στο μεγάλο λιμάνι. Γιατί δεν είναι καθαρόαιμος πλέι μέικερ, δεν είναι οργανωτής και δεν διαθέτει ικανότητα στο πικ εν ρολ. Όταν μάλιστα έχεις αθλητικούς ψηλούς, οι οποίοι σκοράρουν κυρίως μετά από πικ εν ρολ, οι περιφερειακοί σου χρειάζεται να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτές τις συνεργασίες.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν ουσιαστικά έβγαλε τη σεζόν έχοντας μόνο έναν πλέι μέικερ. Δηλαδή τον Κώστα Σλούκα. Ο Τσαρλς Τζένκινς δεν είναι δημιουργός, ο Βασίλης Σπανούλης δεν είχε ξεκάθαρο ρόλο μέσα στο ροτέισον, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είναι «δυάρι», ενώ τόσο ο Άαρον Χάρισον όσο και ο Σακίλ Μακ Κίσικ έχουν το ένστικτό τους πρώτα στο σουτ και μετά στην πάσα, μη έχοντας βέβαια και μεγάλη έφεση στο οργανωτικό κομμάτι.

Το... πάθημα λοιπόν έγινε μάθημα και για αυτόν τον λόγο στον Πειραιά φέτος θέλουν να κάνουν λίγες αλλά ουσιαστικές κινήσεις. Στο μεγάλο λιμάνι βρίσκονται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Τζοκ Λαντέιλ για τη θέση του σέντερ στο ρόστερ, αλλά στο πόστο του πλέι μέικερ δεν θέλουν να κάνουν βιαστικές κινήσεις.

Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που κοιτάζουν στο μεγάλο λιμάνι. Έχει έρθει πρόταση για τον Τόμας Ουόκαπ της Ζαλγκίρις, υπάρχει πάντα στη λίστα ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, με παρελθόν στον Πειραιά, ενώ στα υπόψη βρίσκεται και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Υπάρχουν και άλλοι πλέι μέικερ, των οποίων τα ονόματα δεν έχουν διαρρεύσει. Βλέπετε, η σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη και τόσο οι εκπρόσωποι των αθλητών όσο και οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να είναι διακριτικοί.

Είναι πάντως ειλημμένη απόφαση να αποκτηθεί ένας πρωτοκλασάτος γκαρντ, με έφεση σε σκορ και δημιουργία, ο οποίος θα έχει εμπειρίες από την Ευρωλίγκα. Τέρμα τα στοιχήματα, τα ρίσκα, οι ελπίδες για... λαβράκια. Ο Ολυμπιακός θέλει άμεσα αποτελέσματα, αλλά και έναν εξαιρετικό πλέι μέικερ, ο οποίος θα μπορεί να σταθεί είτε μόνος του στην πεντάδα είτε δίπλα στον Σλούκα.