Παπανικολάου: «Να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα τα σωματεία του μπάσκετ για να ψηφίσουν στις εκλογές»

Ως θετική εξέλιξη εκτιμά ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ Άγγελος Παπανικολάου την επανενεργοποίηση του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων από τη ΓΓΑ, καθώς έτσι θα μπορέσουν να συμμετάσχουν περισσότεροι σύλλογοι στις εκλογές της ομοσπονδίας.

Παπανικολάου: «Να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα τα σωματεία του μπάσκετ για να ψηφίσουν στις εκλογές»

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να ενεργοποιήσει ξανά από χθες (21/4) το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων για εγγραφές και επικαιροποιήσεις στοιχείων εξέφρασε ο Άγγελος Παπανικολάου.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (22/4) τονίζει την αναγκαιότητα άμεσου ελέγχου των συλλόγων του μπάσκετ κατά προτεραιότητα, προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν στις επικείμενες εκλογές της ΕΟΚ.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του Α. Παπανικολάου σημειώνει τα κάτωθι:

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) να ανοίξει και πάλι τη διαδικτυακή ηλεκτρονική πλατφόρμα με τίτλο “Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων με Ειδική Αθλητική Αναγνώριση”, προκειμένου να ενταχθούν αθλητικοί σύλλογοι που δεν πρόλαβαν να το πράξουν λόγω, πρωτίστως, των προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία.

Αποτελεί πάγιο αίτημα τόσο δικό μας όσο και των πολυάριθμων σωματείων ανά τη χώρα, τα οποία τηρούν πλήρως τις προϋποθέσεις όχι μόνο να λάβουν την επιχορήγηση της πολιτείας αλλά και να συμμετέχουν στις εκλογές της ΕΟΚ.

Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη εκ μέρους της ΓΓΑ να προχωρήσει άμεσα ο έλεγχος των αθλητικών σωματείων, δίνοντας προτεραιότητα σε αυτά που μετέχουν στα πρωταθλήματα του μπάσκετ, με αποκλειστικό στόχο να μετέχουν στις εκλογές της ΕΟΚ.

Την εποχή που αναφερόμαστε στην παθητική στάση του πολίτη ως προς τα δημόσια πεπραγμένα, θεωρούμε ότι η συμμετοχή όλων των ενεργών σωματείων θα ήταν η πιο ουσιώδης απάντηση. Παράλληλα, θα αποτελέσει και την καλύτερη απάντηση σε όλους όσοι μιλούν για προσχηματική απόφαση».