Κικίλιας: «Έγινα παίκτης ειδικών αποστολών - Η λύση είναι ο εμβολιασμός» (vid)

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στην καριέρα του στο μπάσκετ, ενώ αναφέρθηκε και στην αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας στην εποχή του κορονοϊού.

Κικίλιας: «Έγινα παίκτης ειδικών αποστολών - Η λύση είναι ο εμβολιασμός» (vid)

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Κικίλιας στην COSMOTE TV: "Ξεκλέβω λίγο χρόνο για το μπάσκετ, είναι μεγάλη αγάπη. Έχω μεγάλη αδυναμία σε Έλληνες παίκτες και προπονητές, σε παράγοντες που έφτασαν το ελληνικό μπάσκετ τόσο ψηλά.

Η πανδημία δυσκολεύει τους πάντες, αλλά είναι πάντα συγκινητικό να βλέπεις νέους παίκτες, νέους προπονητές, αυτή την κουλτούρα που μας έφτασε στα πιο ψηλά σκαλοπάτια του κόσμου. Το να φοράς το εθνόσημο, είναι η υπέρτατη τιμή.

Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία, ήταν μια ευχή παραδοσιακή, είχε φτάσει να είναι μια ευχή κλισέ. Τώρα έχει μεγάλο νόημα. Στο μπάσκετ έπρεπε ως νέος να βρω έναν ρόλο για να επιβιώσω και να παίξω σε υψηλό επίπεδο.

Προσαρμόστηκα στο να γίνω παίκτης ειδικών αποστολών. Εδώ όμως μιλάμε για την αξία της ανθρώπινης ζωής, ζούμε μια πανδημία και η ευθύνη είναι μεγάλη. Η κοινωνία έδειξε προσαρμοστικότητα, η λύση είναι ο εμβολιασμός που προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Ευελπιστώ λίαν συντόμως να έχουμε καθολικό εμβολιασμό".