Κάτας: «Να περιορίσουμε την περιφέρεια του Ερυθρού Αστέρας»

Ο περιορισμός των περιφερειακών του Ερυθρού Αστέρα θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι της Παρασκευής (19/3).

Κάτας: «Να περιορίσουμε την περιφέρεια του Ερυθρού Αστέρας»

Αναλυτικά ο Όντεντ Κάτας δήλωσε:

Για τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα: "Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια πολύ καλή αμυντική ομάδα, οι περιφερειακοί του ασκούν μεγάλη πίεση στην μπάλα. Οπότε ο τρόπος με τον οποίο θα επιτεθούμε και θα τρέξουμε τα συστήματά μας είναι πολύ σημαντικός, να προστατεύσουμε την μπάλα, να είμαστε υπομονετικοί και να πασάρουμε καλά. Είναι στοιχεία πολύ σημαντικά για το παιχνίδι μας. Θα πρέπει να είμαστε έξυπνοι και συνεπείς στο αμυντικό κομμάτι, ασκώντας κι από την πλευρά μας πίεση στην μπάλα -κάτι στο οποίο είμαστε άλλωστε καλοί. Είχαμε ένα καλό παιχνίδι με τη Μακάμπι και θέλουμε να το συνεχίσουμε απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα".

Για το αν ο Παναθηναϊκός θα εμφανιστεί βελτιωμένος: "Πάντα προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Είναι διαφορετικό το gameplan σε σχέση με τη Μακάμπι. Όπως είπα, πρέπει να ελέγξουμε αμυντικά την δράση των περιφερειακών τους. Να παίξουμε καλή ομαδική άμυνα απέναντι στους βασικούς σκόρερ τους".

Για τα νέα στοιχεία που θα βάλει στο παιχνίδι: "Μας λείπουν κάποια παιδιά προφανώς. Για αρκετό καιρό παίζουμε με ψηλές πεντάδες, μπορούμε να προβληματίσουμε τον Ερυθρό Αστέρα, πρέπει να εκμεταλλευτούμε το μέγεθός μας. Συνήθως, ως προπονητής, προτιμώ τον υψηλό ρυθμό στα παιχνίδια, αλλά τώρα πρέπει να κάνουμε διαφορετικά κάποια πράγματα στην επίθεση".

Ο Σέλβιν Μακ από την πλευρά του δήλωσε: "Είναι μεγάλο παιχνίδι για μας, γιατί δείξαμε απέναντι στη Μακάμπι και τον Ιωνικό ότι βαδίζουμε στο σωστό μονοπάτι και θέλουμε να το συνεχίσουμε αυτό. Να ελέγξουμε τις λεπτομέρειες που μπορούμε και να πάρουμε τη νίκη. Βλέπουμε ότι πολλές ομάδες παίζουν καλά επειδή είναι αρκετό καιρό μαζί, ενώ εμείς είμαστε ένα νέο σύνολο. Αλλάξαμε προπονητή, εγώ ήρθα στη μέση της σεζόν, ο Μάριο (Χεζόνια) το ίδιο. Υπάρχουν πολλές προσαρμογές, αλλά γενικά κάνουμε πολύ καλή δουλειά. Προφανώς θα θέλαμε να έχουμε καλύτερο ρεκόρ από αυτό που έχουμε, αλλά είναι πολλές οι παράμετροι που παίζουν ρόλο".

Για τον Όντεντ Κάτας και την δουλειά του: "Υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ προπονητή και παικτών. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε κι ο ίδιος το ενθαρρύνει διαρκώς αυτό".

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας