Χάκετ αλάνι, γύρνα στο λιμάνι...

Γιατί ο κόσμος του Ολυμπιακού λατρεύει τον Ιταλοαμερικανό; Για όλα υπάρχει εξήγηση.

Χάκετ αλάνι, γύρνα στο λιμάνι...

Οι Ιταλοί γράφουν σήμερα για τις πιθανότητες και τις προϋποθέσεις που υπάρχουν για να επιστρέψει στον Ολυμπιακό ο Ντάνιελ Χάκετ. Και οι φίλαθλοι των «ερυθρόλευκων» τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση και μόνο στη σκέψη ότι μπορεί και πάλι να τον δουν στα ερυθρόλευκα.

Γιατί ο κόσμος του Ολυμπιακού λατρεύει αυτόν τον τύπο που μας συστήθηκε με το περίεργο μαλλί, τότε που οι περισσότεροι έλεγαν ότι με αυτό το look δεν μπορεί να είναι καλός; Για όλα υπάρχει εξήγηση.

Ο Χάκετ είναι ένας παίκτης που αγωνιστικά ικανοποίησε με τα «ερυθρόλευκα». Το δείχνουν οι αριθμοί, αλλά κυρίως η εικόνα που αποκόμισε ο μέσος φίλαθλος που έβλεπε τους αγώνες του Ολυμπιακού. Καλός αμυντικά πάνω στον αντίπαλο πλέι μέικερ, ακόμα και το αντίπαλο τριάρι. Καλός επιθετικά, με ικανοποιητικό σουτ και ιδιαίτερα δυνατός με την πλάτη στο καλάθι. Τέλος, ικανοποιητικές οι πάσες του και λίγα τα λάθη του.

Όλα αυτά από μόνα τους δεν μπορούν να κάνουν έναν παίκτη αγαπητό στον κόσμο. Μπορεί να κάνουν τους φιλάθλους να αναγνωρίζουν την αξία του, όχι όμως να τον αγαπήσουν. Στην περίπτωση του Χάκετ συνετέλεσαν και άλλα στοιχεία που έδειξε εντός και εκτός παρκέ και προφανώς αποτελούν τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα του.

Δείχνει σεβασμό στον τρόπο μες τον οποίο αγωνίζεται η ομάδα του και προσπαθεί να προσαρμοστεί σε αυτόν αποτελώντας εργαλείο. Δεν έχει δώσει δικαιώματα με τη ζωή του εκτός γηπέδου. Είναι μπασκετικός τσαμπουκάς και δείχνει έτοιμος να τα βάλει με όλους τους αντιπάλους του. Δεν διστάζει ακόμα και στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν η μπάλα είναι πιο βαριά. Τα βάζει με παίκτες κατά πολύ ψηλότερους, σωματικά δυνατότερους και πολλές φορές βγαίνει νικητής.

Επίσης, κάνει την αυτοκριτική του ακόμα και την ώρα του αγώνα και τα βάζει με τον εαυτό του. Ξεσηκώνεται και ξεσηκώνει τον κόσμο για μια καλή πάσα ή για μια βουτιά που απέφερε ένα κλέψιμο. Δεν υπήρξε ποτέ αδιάφορος κι αυτό είναι που θέλει ο οπαδός κάθε ομάδας και κυρίως ο απαιτητικός οπαδός του Ολυμπιακού. Ένας πολεμιστής με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ένα μπασκετικό αλάνι που μπορεί να επιστρέψει στο λιμάνι...