Βεζένκοφ για Βουλγαρία: «Χαρούμενος που επιστρέψαμε στο Ευρωμπάσκετ μετά από 10 χρόνια»

Ο Σάσα Βεζένκοφ του Ολυμπιακού μίλησε για την πρόκριση της Εθνικής Βουλγαρίας στο Ευρωμπάσκετ.

Βεζένκοφ για Βουλγαρία: «Χαρούμενος που επιστρέψαμε στο Ευρωμπάσκετ μετά από 10 χρόνια»

Για την πρόκριση της Εθνικής Βουλγαρίας στο Ευρωμπάσκετ μίλησε ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος δεν κατάφερε να δώσει το παρών στα προκριματικά, αλλά θα βοηθήσει στην τελική φάση την ομάδα της πατρίδας του. Ο διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού ανέφερε αρχικά πως «είμαι πολύ χαρούμενος που θα επιστρέψουμε στο Ευρωμπάσκετ μετά από 10 χρόνια. Αν και ήμασταν πίσω με 10-12 πόντους, δείξαμε πίστη, παλέψαμε και επιστρέψαμε στο ματς. Σε τέτοια παιχνίδια κερδίζει αυτός που το θέλει περισσότερο.

Εμείς με τη βοήθεια και της τύχης τα καταφέραμε να είμαστε στην ελίτ, ανάμεσα στις καλύτερες εθνικές ομάδες. Η ομάδα μας αυτά τα πέντε χρόνια πέρασε πολλές φάσεις, καλές και πολύ δύσκολες στιγμές, δεχτήκαμε σκληρή κριτική και μόνο οι παίκτες ξέρουν τι πέρασαν. Όλοι φταίμε που λείψαμε δέκα χρόνια από το Ευρωμπάσκετ. Πιάσαμε πάτο και γι’ αυτό ευθύνες έχουν παίκτες, προπονητής, ομοσπονδία, τα ΜΜΕ… Σε κάποιες περιόδους οι εγωισμοί έκαναν κακό στο βουλγαρικό μπάσκετ. Συγχαρητήρια σε όλους, μας έκαναν χαρούμενους και περήφανους».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Δυστυχώς δεν μπορούσα να παίξω σε αυτό το παράθυρο. Στα προηγούμενα, που ήμουν στην Μπαρτσελόνα και δεν έπαιζα, μπορούσαν να με αφήσουν να πάω στην εθνική ομάδα για κάποια παιχνίδια. Όπως όμως λέει και ο προπονητής, μετρά ποιοι είναι παρόντες και όχι οι απόντες.

Δεν έχει νόημα να μιλάμε για τους απόντες. Ο στόχος επετεύχθη και χαίρομαι που το άθλημά μας θα είναι σε μια μεγάλη σκηνή για να δείξουμε την αξία μας. Ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ στα παιδιά, δεν περιγράφονται τα συναισθήματά μου στο τέλος του αγώνα. Χαίρομαι πολύ που θα εκπροσωπήσω μαζί τους τη χώρα μας στο Ευρωμπάσκετ».