Ο κόσμος θέλει! Ο Γιασικεβίτσιους;

Οι Αγγελόπουλοι έχουν στο μυαλό τους την περίπτωση Γιασικεβίτσιους, η πλειοψηφία των φιλάθλων δείχνουν θετικοί, αλλά το ερώτημα είναι θέλει ο Λιθουανός; Δεν δείχνει αρνητικός. 

Ο κόσμος θέλει! Ο Γιασικεβίτσιους;

Στον Ολυμπιακό συνεχίζουν να εξετάζουν περιπτώσεις προπονητών ώστε να βρουν τον "εκλεκτό" που θα αντικαταστήσει τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στη τεχνική ηγεσία των "ερυθρολεύκων". Στο μυαλό των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου υπάρχει η περίπτωση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος (ειδικά) φέτος έκανε καταπληκτική δουλειά στη Ζαλγκίρις Κάουνας. Δημιούργησε μία εξαιρετική ομάδα, η οποία έπαιξε σύγχρονο μπάσκετ, έχοντας χημεία, ρόλους και αυτοματισμούς, εξελίσσοντας τους παίκτες που είχε στο δυναμικό του, καταφέρνοντας να φτάσει στο Final Four δίχως να διαθέτει μεγάλο μπάτζετ. Ένας μπασκετάνθρωπος με τεράστια προσωπικότητα ως παίκτης, ο οποίος δείχνει πως έχει σπουδαίο μέλλον και σαν κόουτς.

Το "πράσινο" παρελθόν του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, έχοντας τετραετή θητεία στον Παναθηναϊκό (ως παίκτης), έκανε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού ελαφρώς συγκρατημένους από πλευράς αντίδρασης των φιλάθλων τους, αλλά παρατηρούν και οι ίδιοι πως ο κόσμος δεν δυσφορεί στο ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των "ερυθρολεύκων". Αντιθέτως, η πλειοψηφία του κόσμου παρουσιάζεται θετική σε αυτή την πιθανότητα, έχοντας σε εκτίμηση την δουλειά του Λιθουανού τεχνικού της Ζαλγκίρις. Μάλιστα, στο πρόσφατο poll του fosonline.gr για τον επόμενο προπονητή των Πειραιωτών, ο "Σάρας" ψηφίστηκε από το 50% . Ο ένας στους δύο, δηλαδή, λέει "ναι" για εκείνον.

Στον Ολυμπιακό δεν έχουν ακόμη κάνει καμία επίσημη προσέγγιση, παρά μόνο διερευνητικές επαφές. Η διοίκηση καλοβλέπει την περίπτωση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, η πλειοψηφία του κόσμου παρουσιάζεται θετική, αλλά το ερώτημα είναι οι προθέσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λιθουανός τεχνικός αισθάνεται φέτος έτοιμος να αποχωρήσει από το Κάουνας, κάνοντας το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Και όσον αφορά στην προοπτική των "ερυθρολεύκων", δεν παρουσιάζεται αρνητικός! Άλλωστε, δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές στη EuroLeague, στο ενδεχόμενο που... χαιρετήσει. Στη Μπαρτσελόνα είναι κοντά στην ανανέωση με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς, στη Μακάμπι δεν θέλει να πάει, ο Παναθηναϊκός έχει τον Τσάβι Πασκουάλ, ο Πάμπλο Λάσο είναι "βασιλιάς" στη Ρεάλ, ενώ στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας όλα δείχνουν πως θα παραμείνει ο Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος έχει συμβόλαιο.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν αποτελεί μόνο την ιδανικότερη περίπτωση προπονητή που κυκλοφορεί στην αγορά για τους Πειραιώτες. Και ο Ολυμπιακός ταυτόχρονα αποτελεί για τον ίδιο την θελκτικότερη επιλογή για να ανέβει σκαλί στη προπονητική του καριέρα, αναλαμβάνοντας μία ομάδα με ποιότητα και ιστορία που πρωταγωνιστεί στη EuroLeague τα τελευταία έξι χρόνια, με τέσσερις τελικούς Final Four και δύο κατακτήσεις τροπαίων. Και ας μην ξεχνάμε ένα έξτρα αβαντάζ, το γεγονός πως ο Λιθουανός έχει οικογένεια στην Αθήνα. Η σύζυγος του, άλλωστε, είναι Ελληνίδα και ίσως ήρθε η ώρα να επιστρέψουν στην πατρίδα μας. Περισσότερα στη πράξη...