Άρης: Ο Μητρούδης για τη φυγή του Γκάλη, τη μεταγραφή του Γιαννάκη και τον «άγιο Γιάννη Νυμφαίο»

O Θεόφιλος Μητρούδης ξέσπασε κατά του Γιάννη Μπουτάρη και προχώρησε σε αποκαλύψεις, τόσο για τη φυγή του Νίκου Γκάλη από τον Άρη, όσο και για τη μεταγραφή του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Άρης: Ο Μητρούδης για τη φυγή του Γκάλη, τη μεταγραφή του Γιαννάκη και τον «άγιο Γιάννη Νυμφαίο»

O Θεόφιλος Μητρούδης ήταν ο πρόεδρος του Άρη την περίοδο που κυριάρχησε στο ελληνικό μπάσκετ, τόσο στη δεκαετία του '80, όσο και στις αρχές του '90. Ένας άνθρωπος που συνέδεσε το όνομα του με την πολύκροτη μεταγραφή του Παναγιώτη Γιαννάκη, όσο και με την αποχώρηση του Νίκου Γκάλη. Ο πρώην παράγοντας μίλησε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης (FOCUS 103,6 FM), δίνοντας απαντήσεις, αλλά και εξηγήσεις με τα όσα έζησε την ομάδα εκείνη την εποχή. Παράλληλα, ξέσπασε κατά του Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κ. Μητρούδης, είπε: «Πριν από χρόνια ο Μπουτάρης μου είχε πει “είσαι γάτα, αλλά… μαλ@$%*κας, το αποδέχθηκα και τον έγραψα στο βιβλίο μου άγιος Γιάννης Νυμφαίος. Αυτά που μου είπε τότε, τα είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου και τώρα λέω ότι ο μαλ@#$%κας είναι ο Μπουτάρης. Όσα είπε στον Χατζηνικολάου είναι αναλήθειες και επικοινώνησα με τον Γιαννάκη, ο οποίος μου είπε ότι δεν τα ήξερε και δεν μπορούσε να διαψεύσει τον Μπουτάρη, γιατί τα έλεγε εκείνος. Ο Μπουτάρης κατάφερε να τον μισήσει η μισή Θεσσαλονίκη ως δήμαρχο και μετά από 30 χρόνια που είχα πάρει πάνω μου την ευθύνη για το διώξιμο του Γκάλη, έρχεται να πει ότι κι αυτός είπε να φύγει ο Γκάλης! Η αλήθεια είναι ότι ξεκινήσαμε 4 παράγοντες, εγώ, ο Αντωνίου, ο Μπουτάρης και ο Βαγιάνος και ο πρώτος που λάκισε ήταν ο Μπουτάρης. Με κάλεσε και μου είπε “δεν μπορώ να σου δώσω λεφτά” και μου έδειξε στο γραφείο του τη φωτογραφία του Γκάλη για να μου πει “βλέπεις αυτή τη φωτογραφία; Ο Γκάλης είναι η μεγαλύτερη ιστορία της ζωής μου, αυτός είναι στην καρδιά μου, τώρα εάν δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε, ας φύγει, αλλά να ξέρει όταν κρεμάσει τη φανέλα ότι εμείς τον αγαπάμε”. Τώρα βγαίνει και λέει ότι στήριξε την επιλογή Γιαννάκη. Σε μένα, δεν το είπε ποτέ».

Κι ακόμη: «Τότε δεν υπήρχε κανένας, ήμουν νέος σε ηλικία, μπήκα με όσα λεφτά είχα και επειδή είπε κάτι για την μεταγραφή Γιαννάκη ότι έγινε σπίτι του, έτσι είναι, αλλά τα λεφτά, όλα τα λεφτά τα έβαλα εγώ. Έδωσα 7 εκατομμύρια προκαταβολή στον Γιαννάκη και η μεταγραφή στοίχισε 40 εκατομμύρια στον Ιωνικό, γιατί τότε ο πατέρας του Σπανού, που σήμερα είναι πρόεδρος στον Ατρόμητο, μαζί με τον Μελισσανίδη της ΑΕΚ έκαναν κουμάντο και ήθελαν να πουλήσουν τον Γιαννάκη στην ΑΕΚ. Ο Μπουτάρης μου είπε να κατεβώ στο σπίτι του στην Αθήνα, όταν κατέβαινα με τα λεφτά στην τσάντα για να αγοράσω τον Γιαννάκη, αφού πήρα την απόφαση, παρόντος του Ιωαννίδη. Εγώ δεν ήμουν πρόεδρος στον Άρη, ήταν ο Μιχαηλίδης, ο οποίος στη σύσκεψη που κάναμε παρουσία του Ιωαννίδη, είχε πει “δεν μπορούμε να αγοράσουμε τον Γιαννάκη, τα λεφτά είναι πολλά” και έφυγε από τη σύσκεψη με ένα “καληνύχτα σας”. Καθίσαμε στο δωμάτιο με τον Ιωαννίδη, που με είδε στα μάτια και μου είπε “δεν ξέρω τι λέει ο πρόεδρος, αλλά ο βασιλιάς σε αυτή την πόλη, πρέπει να είναι ένας”! Τότε, ο ΠΑΟΚ ανέβαινε και μας απειλούσε, θα δυνάμωνε πάρα πολύ και έπρεπε να κάνουμε κάτι. Αποφάσισα να πάω με όσα λεφτά είχα και με ένα αυτοκίνητο BMW που είχα από την αντιπροσωπεία μου, το οποίο εκτός από τα λεφτά που έδωσα, του χάρισα και το αυτοκίνητο. Ποτέ δεν με συμβούλεψε ο Μπουτάρης, όπως λέει και όταν ζήτησα τα 250 εκατομμύρια δραχμές που είχα βάλει στη διοίκηση Μιχαηλίδη, μου είπε ο τότε πρόεδρος ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Μου τα έφαγε τα λεφτά ο Μιχαηλίδης και έψαχνα να βρω επιταγές για να πληρώσω τον Γιαννάκη, αλλά ο Πεταλίδης με τον Σπύρου μου είπαν ότι δεν υπάρχουν επιταγές και τα πήρα όλα πάνω μου».

Για την επιλογή Γιαννάκη αντί Γκάλη: «Ήταν καθαρά οικονομικό το θέμα. Ο Γκάλης ήταν ελεύθερος, ο Γιαννάκης είχε συμβόλαιο. Ο Γκάλης έπαιρνε 1,5 εκατομμύριο δολάρια σημερινά, το χρόνο και ο Γιαννάκης φυσικά πολύ λιγότερα. Όταν έφυγε ο Γκάλης, πήγα στην Αμερική να φέρω τον Τάρπλεϊ, ο οποίος πήρε 1 εκατομμύριο δολάρια, αλλά δεν είχα μετρητά, κατέθεσα εγγυητική τραπέζης και ήρθε αυτός ο παικταράς στην Ελλάδα και στον Άρη, πήραμε το κύπελλο κυπελλούχων στο Τορίνο εκείνη την εποχή, ήθελα να δεσμεύσω τον Γιαννάκη να μην φύγει, γιατί θα μας τον έπαιρναν. Ο Ιωαννίδης ήταν στον Ολυμπιακό, ο Γιαννακόπουλος ήταν δυνατός οικονομικά, είχε κόντρα με Κόκκαλη και προσπαθούσαν να πάρουν τους καλύτερους. Αυτή είναι η αλήθεια και όχι αυτά που λέει ο Μπουτάρης».