Σπανούλης: Σύντομα η αποχώρηση από την ενεργό δράση!

Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Βασίλης Σπανούλης προσδιόρισε ως σύντομο το χρονό της απόσυρσης του από τους από τους αγωνιστικούς χώρους

Σπανούλης: Σύντομα η αποχώρηση από την ενεργό δράση!

Την επομένη του «διπλού» στο Βιλερμπάν έγινε γνωστό το περιεχόμενο της συνέντευξης που παραχώρησε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Εκεί τόνισε πως έχει σκεφτεί την στιγμή της αποχώρησής του από την δράση, η οποία -σύμφωνα με τον ίδιο- δεν είναι μακριά.

«Φυσικά το έχω σκεφτεί! Είμαι 38 χρονών, σε λίγο καιρό θα γίνω 39. Αυτή η στιγμή (της αποχώρησης) θα έρθει πιθανότατα σύντομα. Δεν ξέρω τι θα κάνω μετά από αυτό. Θα ήθελα να συνεχίσω να ασχολούμαι με κάτι που σχετίζεται με το άθλημα» τόνισε χαρακτηριστικά ο «Kill Bill».

Αναφέρθηκε εξάλλου στο μυστικό της επιτυχίας του.

«Πολλή δουλειά, πειθαρχία, αυτοέλεγχος, σεβασμός και θυσίες" απάντησε χαρακτηριστικά για να προσθέσει πως "ουδέποτε ονειρεύτηκα να κάνω κάτι πέραν του μπάσκετ. Ερωτεύτηκα το άθλημα από το πρώτο λεπτό. Όταν ήμουν παιδί, έκανα κι άλλα αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο, η κολύμβηση, αλλά και το καράτε, το μπάσκετ όμως ήταν αυτό που μου άρεσε περισσότερο απ' όλα. Αυτό που είχε πάντα τη μεγαλύτερη σημασία στη ζωή μου, ήταν η αγάπη για το μπάσκετ και την οικογένειά μου. Γιατί εκείνη (η οικογένειά του) πίστευε πάντα σε μένα και μου επέτρεψε να κάνω αυτό που αγαπώ περισσότερο: να παίξω μπάσκετ».

Σε ερώτηση για την πιο σπουδαία στιγμή της καριέρας του, απάντησε πως «δεν μπορώ να πω ποια είναι η πιο αξέχαστη στιγμή, αλλά σίγουρα η χρονιά που ήμουν στο ΝΒΑ δεν ήταν η καλύτερη δυνατή εμπειρία, παρότι τότε δούλεψα περισσότερο από ποτέ άλλοτε».

Eν τω μεταξύ μίλησε και για την σχέση που έχει με τον Γιάννη Αντετοκούμπο:
«Με τον Γιάννη μιλάμε για πολλά πράγματα. Είναι πάντα πολύ ωραίο να μιλάς μαζί του, γιατί αγαπά το μπάσκετ»

Τέλος, έκλεισε τη συνέντευξη, λέγοντας πως «υπάρχουν πολλές απογοητεύσεις και αποτυχίες κάποιες φορές, αλλά πάντα προσπαθώ να βρω τον τρόπο να τις ξεπεράσω».