Τέλος εποχής για Σφαιρόπουλο

Μέτρησε 2 σερί πρωταθλήματα, 2 παρουσίες σε τελικούς Final Four, αλλά ύστερα από την δεύτερη σερί σεζόν δίχως τίτλο, ο κύκλος του στον Πειραιά έκλεισε. Ο Ολυμπιακός θα ψάξει για προπονητή. Στο... βάθος Τρινκιέρι.

Τέλος εποχής για Σφαιρόπουλο

Η φετινή σεζόν είναι πλήρως αποτυχημένη για τον Ολυμπιακό και χαρακτηρίζεται δικαιολογημένα ως η χειρότερη χρονιά την τελευταία δεκαετία για τους Πειραιώτες. Όχι μόνο έμειναν για δεύτερη σερί σεζόν δίχως τίτλο, αλλά δεν κατάφεραν και να προκριθούν στο Final Four του Βελιγραδίου, αν και είχαν το πλεονέκτημα έδρας απέναντι στη Ζαλγκίρις. Έχασαν το Κύπελλο από την ΑΕΚ, το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό (πέρσι μάλιστα μέσα στο ΣΕΦ αν και είχαν το αβαντάζ) και σε όλα αυτά έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης και ο προπονητής.

Ύστερα από τέσσερις σεζόν στον Ολυμπιακό, λοιπόν, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα αποτελέσει παρελθόν για τους "ερυθρόλευκους". Κατέκτησε μαζί τους δύο σερί πρωταθλήματα Ελλάδας (2015 και 2016), οδήγησε τους Πειραιώτες σε δύο τελικούς Final Four στη EuroLeague (2015 και 2017), αλλά ύστερα από την φετινή κακή σεζόν στην οποία και φθάρθηκε, ο κύκλος του στο μεγάλο λιμάνι έκλεισε, κάτι που το αντιλαμβάνεται και ο ίδιος. Αναμφίβολα όμως το πέρασμα του στο μεγάλο λιμάνι ήταν πετυχημένο.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος (ο οποίος διαδέχθηκε τον Γιώργο Μπαρτζώκα) έμεινε για τέσσερις συνεχόμενες σεζόν (2014-2018) στον Ολυμπιακό και με αυτόν τον τρόπο έγινε ο δεύτερος μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία των Πειραιωτών (σε σερί χρόνια) μετά την ένδοξη πενταετία (1991-1996) του Γιάννη Ιωαννίδη.

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουν συνάντηση με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, στο οποίο και θα χωρίσουν φιλικά οι δρόμοι τους. Στον Ολυμπιακό ακολούθως θα κοιτάξουν περιπτώσεις προπονητών από την ξένη αγορά, θέλοντας να φέρουν νέα εποχή στο μεγάλο λιμάνι.

Ο Ιταλός κόουτς, Αντρέα Τρινκιέρι, αποδεσμεύτηκε από την Μπάμπεργκ, είναι ελεύθερος και στον Πειραιά έχουν καλή άποψη για τις δυνατότητες του. Πέρα από το γεγονός πως έχει εκφραστεί πολλές φορές με θαυμασμό για την ομάδα του Ολυμπιακού, έχει εμπειρία σε επίπεδο EuroLeague, όντας παράλληλα γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και των παικτών, καθώς ήταν ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός την σεζόν 2013-2014.