Χάποελ Ιερουσαλήμ: Ανακοίνωσε Αντομάιτις στη θέση του Κάτας (pic)

Ο Νταΐνιους Αντομάιτις είναι και επισήμως ο διάδοχος του Όντεντ Κάτας στον πάγκο της Χάποελ Ιερουσαλήμ, καθώς η ισραηλινή ομάδα ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον Λιθουανό τεχνικό.

Χάποελ Ιερουσαλήμ: Ανακοίνωσε Αντομάιτις στη θέση του Κάτας (pic)

Δεν άργησε η Χάποελ Ιερουσαλήμ να βρει τον άνθρωπο που θα αντικαθιστούσε τον Όντεντ Κάτας στην τεχνική ηγεσία. Και τον βρήκε στο πρόσωπο του Νταΐνιους Αντομάιτις.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της οριστικής συμφωνίας του Κάτας με τον Παναθηναϊκό η ισραηλινή ομάδα προέβη στην απόκτηση του Λιθουανού προπονητή, γεγονός το οποίο γνωστοποίησε επισήμως μέσω των social media.

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε Κάτας και Λούμπιν

Ο Αντομάιτις, ο οποίος σε λίγες ημέρες κλείνει τα 47 του χρόνια (είναι γεννημένος στις 19 Ιανουαρίου 1974) ήταν χωρίς ομάδα από το περασμένο καλοκαίρι, όταν αποτέλεσε παρελθόν από τη Ρίτας Βίλνιους στην οποία εργάστηκε για δύο χρόνια. Συγκεκριμένα συμφώνησαν από κοινού στις 2 Ιουνίου να χωρίσουν τους δρόμους τους, αφού δεν κατάφεραν να βρουν σημείο επαφής για την επέκταση του συμβολαίου του.

Στη διάρκεια της σχεδόν δωδεκαετούς καριέρας του ως πρώτου ή βοηθού προπονητή ο Λιθουανός κόουτς έχει θητεύσει σε ομάδες της πατρίδας του και της Πολωνίας.

Αξιοσημείωτη είναι όμως η τρίχρονη παρουσία του Αντομάιτις στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Λιθουανίας. Ανέλαβε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το 2016, μετά την αποχώρηση του Γιόνας Καζλάουσκας έπειτα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, και φόρεσε τη φόρμα της εθνικής έως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 στην Κίνα, όπου η Λιθουανία έμεινε εκτός της προημιτελικής φάσης.