Από το ΝΒΑ στο Τορίνο ο Λάρι Μπράουν!

Ο 77χρονος τεχνικός, ο οποίος το 2004 οδήγησε τους Ντιτρόιτ Πίστονς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, συμφώνησε να κοουτσάρει την ιταλική ομάδα τη νέα σεζόν στη Lega Basket Serie A!

Από το ΝΒΑ στο Τορίνο ο Λάρι Μπράουν!

Την πλέον ηχηρή κίνηση του καλοκαιριού σε επίπεδο τεχνικής ηγεσίας πραγματοποίησε η διοίκηση της Τορίνο, η οποία έπεισε τον επί σειρά ετών προπονητή του ΝΒΑ, Λάρι Μπράουν, να αναλάβει την ιταλική ομάδα στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Lega Basket Serie A! Μάλιστα, ο 77χρονος πια Μπράουν, ο οποίος το 2004 οδήγησε τους Ντιτρόιτ Πίστονς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΝΒΑ με θρίαμβο επί των Λέικερς, παρουσιάστηκε κι επίσημα από τον ιταλικό σύλλογο, τονίζοντας στις πρώτες του δηλώσεις:

«Το ευρωπαϊκό μπάσκετ μοιάζει αρκετά με τον τρόπο σκέψης μας στην Αμερική. Νιώθω νευρικότητα, αλλά παράλληλα ανυπομονώ. Για να παίξουμε σωστά χρειάζονται σπουδαίοι παίκτες και σπουδαία μυαλά. Το μότο μου είναι: "Παίξε έξυπνα, παίξε σωστά, διασκέδασέ το". Η παρουσία της ποδοσφαιρικής ομάδας της Γιουβέντους στην πόλη σημαίνει πως πρέπει να δείξουμε κι εμείς, ως Τορίνο, κάτι μεγάλο. Ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ στο Τορίνο,ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα. Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα με πολλούς καλούς Ιταλούς παίκτες. Για έναν νεαρό παίκτη, για εμένα, η Ευρώπη είναι καλύτερη από την G-League».

Πέρα από τη θητεία του στους Πίστονς, ο Λάρι Μπράουν έχει εργαστεί με επιτυχία στους πάγκους αρκετών ακόμη ομάδων του ΝΒΑ, όπως οι Σαν Αντόνιο Σπερς, οι Νιου Τζέρσεϊ Νετς, οι Ιντιάνα Πέισερς, οι Νιου Γιορκ Νικς και οι Φιλαδέλφεια Σίξερς. Στους τελευταίους, μάλιστα, είχε τη δυνατότητα να συνεργαστεί με τον μεγάλο Άλεν Άιβερσον, με αποκορύφωμα την πορεία του 2001 μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ, όπου η ομάδα της Φιλαδέλφεια ηττήθηκε από τους Λέικερς του Σακίλ Ο' Νιλ και του Κόμπι Μπράιαντ.