Οι Ισραηλινοί γράφουν τον Τόμιτς στην Χάποελ Ιερουσαλήμ για... αντί - Κάτας!

Ισραηλινή ιστοσλίδα αναφέρει ότι ο Μίλαν Τόμιτς είναι υποψήφιος για την Χάποελ Ιερουσαλήμ για διάδοχος του Όντεντ Κάτας που οδεύει προς Παναθηναϊκό. Στα 

Οι Ισραηλινοί γράφουν τον Τόμιτς στην Χάποελ Ιερουσαλήμ για... αντί - Κάτας!

Ενώ η έλευση του Όντεντ Κάτας στον Παναθηναϊκό μοιάζει θέμα (λίγου) χρόνου στην Χάποελ Ιερουσαλήμ έχουν αποδυθεί σε αγώνα ανεύρεσης του διαδόχου και στη λίστα των ιθυνόντων τους φαίνεται πως υπάρχει και το όνομα ενός με προϋπηρεσία (ως παίκτης και προπονητής...) στα μέρη μας.

Για τον Μίλαν Τόμιτς ο λόγος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής ιστοσελίδας «ynet.co.il» ο πρώην μπασκετμπολίστας και τεχνικός του Ολυμπιακού (και του Ερυθρού Αστέρα) είναι μεταξύ των υποψηφίων αντικαταστατών του 46χρονου Ισραηλινού.

Την ίδια ώρα που άλλα μιλούν για τον Ηλία Ζούρο το εν λόγω σάιτ βάζει στο... τραπέζι τον Βαλκάνιο παρότι επισημαίνεται ότι υπάρχει κώλυμα στην περίπτωσή του.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν πληροί κάποιο από τα νέα κριτήρια που έχουν τεθεί από την Ένωση Προπονητών στο Ισραήλ για την υπογραφή ενός ξένου τεχνικού.

Συγκεκριμένα, με βάση έναν κανονισμό που ισχύει από φέτος, για να μπορέσει ένας ξένος προπονητής να εργαστεί στο Ισραήλ πρέπει να πληροί ένα από τα εξής κριτήρια:

- Να έχει υπάρξει πρώτος προπονητής σε λίγκα πρώτης κατηγορίας για 4 χρόνια.

- Να έχει υπάρξειι πρώτο προπονητής σε επίπεδο NCAA για δύο ολόκληρης σεζόν

- Να έχει κερδίσει κάποιο μεγάλο ευρωπαϊκό τρόπαιο

- Να έχει υπάρξει πρώτος προπονητής για μία σεζόν σοτ ΝΒΑ ή το WNBA

- Να έχει υπάρξει πρώτος προπονητής σε ομάδα της EuroLeague για δύο ολόκληρης σεζόν

- Να έχει υπάρξει πρώτος προπονητής σε ομάδα του EuroCup ή του Basketball Champions League για τρεις ολόκληρες σεζόν.

Δεδομένου λοιπόν ότι ο Τόμιτς έχει στο βιογραφικό του ως πρώτος προπονητής μόνο μία ολόκληρη σεζόν με τον Ερυθρό Αστέρα (2018/19), δεν πληροί καμία από αυτές τις προϋποθέσεις, εκτός αν ληφθεί υπόψη η κατάκτηση της Αδριατικής Λίγκας με την ομάδα του Βελιγραδίου το 2019.

Αν αυτό όμως δεν συμβεί, τότε αν η Χάποελ θελήσει να προχωρήσει σε συνεργασία μαζί του θα πρέπει να ζητήσει εξαίρεση από τον κανονισμό.