Μπουρούσης: «Είμαι δύσκολος χαρακτήρας και ΑΕΚ- Δεν με ήθελαν οπαδοί του Παναθηναϊκού»

Ο Γιάννης Μπουρούσης μίλησε για την μετάβαση από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, για την εμπειρία στην Κίνα, την Εθνική ομάδα αλλά και τον Μάκη Ψωμιάδη.

Μπουρούσης: «Είμαι δύσκολος χαρακτήρας και ΑΕΚ- Δεν με ήθελαν οπαδοί του Παναθηναϊκού»

Εφ΄ όλης της ύλης μίλησε ο Γιάννης Μπουρούσης σε τηλεοπτική εκπομπή, λέγοντας πως δεν θα γίνει προπονητής γιατί είναι δύσκολος χαρακτήρας, αλλά θα ασχοληθεί με την εστίαση. Μίλησε για την μετάβαση από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, για την εμπειρία στην Κίνα, την Εθνική ομάδα αλλά και τον Μάκη Ψωμιάδη.

Ο σέντερ του Περιστερίου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Happy Day όπου ανέφερε:

Για το πώς ξεκίνησε το μπάσκετ: «Καθόλου! Εμένα μου άρεσε το ποδόσφαιρο... Επί έναν χρόνο, λοιπόν έλεγα ψέματα στον μπαμπά μου ότι πήγαινα στο μπάσκετ. Δεν πήγαινα, πήγαινα στο ποδόσφαιρο. Ο προπονητής τότε, ο Σπύρος Παππάς έτυχε να δει τον πατέρα μου κάπου στην πλατεία και του είπε: "ο γιος σου δεν έρχεται"! Ο μπαμπάς μου νόμιζε ότι πήγαινα σε... κακά πράγματα και έφαγα ένα καλό ξύλο! Έτσι άρχισα να παίζω μπάσκετ».

Για την Κίνα: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να ζήσεις στην Κίνα. Οι Κινέζοι είναι χαρακτήρες και άνθρωποι δύσκολοι. Δεν τα πήγαινα καλά με το φαγητό! Έτυχε μερικές φορές να πάω να γευματίσω με την ομάδα, έτρωγαν κροκόδειλους και σκύλους. Έφυγα κατευθείαν, πήγα και παρήγγειλα πίτσα».

Για την Εθνική: «Η σχέση μου με την Εθνική Ελλάδας είναι σχέση αγάπης. Από κει και πέρα τώρα, αν θα με ξαναδείτε... Αν έλθει ο προπονητής, όποιος και αν είναι και μου πει: "Γιάννη, εγώ σε θέλω", τότε ναι. Αλλά να πω εγώ "πάρτε με", όχι δεν θα το κάνω. Αν μου κάνουν πρόταση να παίξω ξανά, θα το δεχτώ».

Για το πως ήταν η μετάβαση από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό: «Για χρόνια που έπαιζα στον Ολυμπιακό είχε δημιουργηθεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα γύρω από το όνομά μου, όταν είχα κόντρα με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Δεν ήταν εύκολο. Υπήρξαν οπαδοί του Παναθηναϊκού που δεν με ήθελαν. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, δικαιωθήκαμε και για αυτό έφυγα κύριος».

Για το έχει σκεφτεί την «επόμενη μέρα»: «Θεωρώ ότι είμαι δύσκολος χαρακτήρας, δεν είμαι ακόμα έτοιμος να γίνω προπονητής».

Για το περιστατικό με τον Νέναντ Κρστιτς και την... καρέκλα στον αγώνα της Εθνικής με τη Σερβία: «Ήμουν πολύ τυχερός όταν ο Κρστιτς μου πέταξε την καρέκλα. Θα μπορούσε να μου είχε συμβεί κάτι πολύ κακό».

Όσον αφορά την οικογένειά του και τη σχέση με τον Μάκη Ψωμιάδη, είπε: «Ζω σε ένα σπίτι με εφτά γυναίκες. Γυναίκα, τρεις κόρες, μάνα, πεθερά και μια κοπέλα… Η σχέση μου με τον πεθερό μου ήταν άριστη, άριστη όσο δεν φαντάζεσαι. Δεν τον έζησα πάρα πολύ, αλλά όσο τον έζησα, τον έζησα καλά και τον έχω στο μυαλό μου έτσι όπως θέλω. Είμαι ΑΕΚ, αλλά ποτέ δεν ήμουν φανατικός οπαδός».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας