Ο παλαίμαχος ΝΒΑer, Ντέιβιντ Γουντ δεν είδε διαμαρτυρία στο Καπιτώλιο αλλά προσευχή! (pic, vid)

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Ντέιβιντ Γουντ διαψεύδει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη συμμετοχή του στην επιχείρηση εισβολής στο Καπιτώλιο και διατρανώνει τη σθεναρή υποστήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο παλαίμαχος ΝΒΑer, Ντέιβιντ Γουντ δεν είδε διαμαρτυρία στο Καπιτώλιο αλλά προσευχή! (pic, vid)

Ο Ντέιβιντ Γουντ έγινε γνωστός στο ευρωπαϊκό μπάσκετ κυρίως τη δεκαετία του 1990, παίζοντας για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα αλλά και άλλων ισπανικών ομάδων. Είχε επίσης ένα σύντομο πέρασμα από την Ιταλία και τη Γαλλία, ενώ αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια και σε διάφορες ομάδες του ΝΒΑ, συμπληρώνοντας μια καριέρα 20 χρόνων, από το 1987 έως το 2007.

Ο 56χρονος πρώην μπασκετμπολίστας, που με ύψος 2,06 μέτρα κάλυπτε τη θέση του πάουερ φόργουορντ, δηλώνει ανοιχτά οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ από την αρχή της θητείας του. Ωστόσο το θέμα είναι ότι βγάζει προς τα έξω έναν φανατισμό που όσο περνούν οι μέρες από την ήττα του Αμερικανού Προέδρου στις εκλογές γίνεται όλο και πιο έντονος, αγγίζοντας τα όρια της παράνοιας.

Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο Γουντ ήταν ένας από αυτούς που συμμετείχαν στην εισβολή στο Καπιτώλιο. Ο ίδιος αρχικά διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα.

Τελικά ο Γουντ μίλησε σχετικά με τη συμμετοχή του στη διαμαρτυρία, μέσα από μια ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

«Ένιωσα απόλυτα ασφαλής ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπούν την πατρίδα τους. Δεν είδα διαμαρτυρία αλλά προσευχή. Όμως είδα και καμιά δεκαριά που μπορούσαν να προκαλέσουν ταραχές. Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος, γιατί οι ψήφοι του δεν μετρήθηκαν και κάποιες άλλες παράνομες ψήφοι κατακυρώθηκαν», είπε χαρακτηριστικά.

I want to apologize that in my zeal and humanness i was wrong about the 6th. I believed the turn would happen with...

Δημοσιεύτηκε από David Wood στις Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2021

Λίγο αργότερα ανέβασε σχετικό βίντεο στο facebook, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στους βανδαλισμούς που έγιναν στο Καπιτώλιο.

«Ξέρω ότι ο Θεός αγαπά αυτή τη χώρα, αγαπάει εσάς, αγαπάει εμένα. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμενα και ζητώ συγγνώμη για αυτό. Περίμενα ότι θα ήταν μια φανταστική μέρα, αλλά αυτό δεν συνέβη. Η απάτη με τις εκλογές θα αποκαλυφθεί στο όνομα του Ιησού και ο Θεός θα μας δείξει τον δρόμο. Ο Θεός διάλεξε τον Ντόναλντ Τραμπ ως όργανό του για να προστατέψει τα παιδιά και θα είναι ο Πρόεδρος μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην μπασκετμπολίστας.

Και συμπλήρωσε: «Δεν συμμετείχα στην επιχείρηση κατάληψης του Καπιτωλίου, αλλά πήγα εκεί για να δω την ομιλία του Προέδρου Τραμπ και να εκφράσω την υποστήριξή μου. Κάποιοι σίγουρα ξεπέρασαν τα όρια κι εγώ προσωπικά προσπάθησα να τους ηρεμήσω, αλλά ήταν εκνευρισμένοι γιατί δεν μας επιτρέπουν να ελέγξουμε τις ψήφους».