Ο Ολυμπιακός, ο Μαντζούκας και το παρασκήνιο με Προμηθέα και Παναθηναϊκό

Ο Προμηθέας ζήταγε από τον Ολυμπιακό πάνω από 300 χιλιάρικα για τον Λευτέρη Μαντζούκα, αλλά έριξε την τιμή του κάτω από τα μισά στον Παναθηναϊκό. Γιατί συνέβη αυτό; Ο Λιόλιος και η υποψηφιότητα. Το παρασκήνιο της μεταγραφής.

Ο Ολυμπιακός, ο Μαντζούκας και το παρασκήνιο με Προμηθέα και Παναθηναϊκό

Πράγματι, ο Λευτέρης Μαντζούκας πρόκειται για ένα μεγάλο ταλέντο. Ενδεχομένως το μεγαλύτερο της γενιάς του, από αυτούς που έχουν γεννηθεί από το 2000 και μετά. Το... εργοστάσιο έχει στερέψει. Βλέπετε, δεν υπάρχει πλέον η πληθώρα νέων "διαμαντιών" στο μπάσκετ, όπως στο ένδοξο παρελθόν και το παλικάρι ξεχωρίζει σαν τη... μύγα μέσα στο γάλα στις μικρές ηλικίες.

Ο Προμηθέας είχε στη φαρέτρα του το ενδεχομένως next best thing του ελληνικού μπάσκετ. Ένας ταλαντούχος φόργουορντ που έχει τις προδιαγραφές να γίνει Draft και να παίξει στο ΝΒΑ και θα είναι ό,τι καλύτερο για το σπορ στη χώρα μας αυτό το παιδί να εξελιχθεί και να διαπρέψει. Πλέον, όμως, θα ανήκει στην ομάδα του Παναθηναϊκού.

Οι πληροφορίες μας το καλοκαίρι ανέφεραν πως ο Ολυμπιακός είχε προσεγγίσει την περίπτωση του. Μάλιστα, ακόμη και η οικογένεια του παιδιού, λόγω συμπάθειας προς τον "ερυθρόλευκο" σύλλογο, ήθελαν να πάει το παιδί τους στον Πειραιά. Ο Προμηθέας δεν ήταν αρνητικός. Αρχικά, όμως, είχε ζητήσει κοντά στις 400.000 ευρώ για να τον δώσει, με την τιμή του 17χρονου φόργουορντ να πέφτει στις 300.000 ευρώ. Ούτε που συζητούσε για κάτι λιγότερο. Οι Αγγελόπουλοι ήταν αρνητικοί να δώσουν τόσα πολλά λεφτά για τον Λευτέρη Μαντζούκα και ακολούθως το ενδιαφέρον τους απομακρύνθηκε. Έκαναν λάθος; Θα φανεί στην πορεία.

Το ερώτημα, όμως, είναι πως γίνεται λίγους μήνες μετά η τιμή του Λευτέρη Μαντζούκα να πέφτει μόλις στις 120.000! Αυτό είναι το ποσό με το οποίο τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός... Γιατί, λοιπόν, ο κύριος Λιόλιος ζήτησε τα διπλάσια (και παραπάνω) από τον Ολυμπιακό για τον 17χρονο φόργουορντ και λίγους μήνες μετά έριξε τόσο χαμηλά το πωλητήριο του αθλητή στους "πράσινους";

Λέτε να έπαιξε ρόλο το γεγονός πως βάζει για πρόεδρος της ΕΟΚ (έχοντας τη δημόσια στήριξη των πρώην παικτών του Παναθηναϊκού Τσαρτσαρή/Ντικούδη/Χατζηβρέττα, που θα μπουν στο επιτελείο του στο ενδεχόμενο που εκλεγεί), εκτιμώντας πως ο Ολυμπιακός θα στραφεί υπέρ του Παναγιώτη Φασούλα; Μήπως η συγκεκριμένη κίνηση εξυπηρέτησε και άλλους σκοπούς;

Παναθηναϊκός: Μαντζούκας πενταετίας