Ο Ζαγκλής αναφέρθηκε στις σχέσεις ανάμεσα στη FIBA και την EuroLeague - Δεν θέλω σύγκρουση»

«Πρέπει να χτίσουμε σχέση εμπιστοσύνης με την EuroLeague», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής

Ο Ζαγκλής αναφέρθηκε στις σχέσεις ανάμεσα στη FIBA και την EuroLeague - Δεν θέλω σύγκρουση»

Οι σχέσεις ανάμεσα στη FIBA και την EuroLeague έχουν ελαφρώς βελτιωθεί, υπάρχει ένα καλύτερο κλίμα, αλλά αναμφίβολα υπάρχουν διαφορές, με τη κάθε μία πλευρά να υποστηρίζει τις απόψεις της.

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Aνδρέας Ζαγκλής, αναφέρθηκε στις σχέσεις της Ομοσπονδίας με την EuroLeague, λέγοντας πως: «Σχετικά με το πρόγραμμα, η φετινή σεζόν μας έδειξε πόση ευελιξία είχαμε, ενώ δεν πιστεύαμε ότι υπήρχε. Όλα αρχίζουν από την ηγεσία και το όραμα. Προσπαθούμε να αλλάξουμε τα φορμάτ για να τα καταφέρουμε.

Σχετικά με τα παράθυρα, έχουν περάσει τρία χρόνια από την έναρξη του πρότζεκτ. Υπήρχαν φόβοι στην αρχή, που έχουν καταρριφθεί. Φοβόμασταν ότι οι παίκτες δεν θα θέλουν να ταξιδέψουν, ότι ο κόσμος δεν θα ενδιαφερθεί, ότι θα υπάρχουν τραυματισμοί. Η συνεργασία με τις ομάδες είναι καλύτερη από παράθυρο σε παράθυρο. Για τους παίκτες της EuroLeague, μπορώ να σας πω τι κάναμε εμείς. Μετά από το Παγκόσμιο Κύπελλο, παίξαμε ένα παράθυρο.

Όταν η ULEB ζήτησε περισσότερες μέρες, τους τις δώσαμε για να τελειώσουν τα playoffs. Όταν οι παίκτες ζήτησαν περισσότερες ημέρες, τους τις δώσαμε επίσης. Από την πλευρά μας, θα είμαστε πάντα αυτοί που κοιτάζουν το όραμα και την ευελιξία, φυσικά θέλουμε να δούμε περισσότερους παίκτες. Καταλαβαίνουμε ότι οι συνθήκες θα ωριμάζουν συνεχώς για να βρούμε λύσεις.

Η EuroLeague πρέπει να δείξει ευελιξία σχετικά με τους αγώνες της Παρασκευής, οπότε αυτή είναι η κατάσταση για εμένα. Δεν θέλω να πω πολλά δημόσια, δεν θέλω να υπάρξει σύγκρουση".