ACB σε Iσπανική Κυβέρνηση: «Επιτρέψτε 500 φιλάθλους ανά αγώνα- Στα θέατρα έχει παραπάνω»

Η ισπανική Λίγκα ACB απέστειλε επίσημο αίτημα στην Ισπανική Κυβέρνηση, ώστε να επιτρέψει τουλάχιστον 500 θεατές ανά αγώνα. 

ACB σε Iσπανική Κυβέρνηση: «Επιτρέψτε 500 φιλάθλους ανά αγώνα- Στα θέατρα έχει παραπάνω»

Επίσημο αίτημα στην Ισπανική Κυβέρνηση, ώστε να επιτρέψει τουλάχιστον 500 θεατές ανά αγώνα, κατέθεσε η ισπανική Λίγκα της ACB. Στην Ισπανία, μετά την πετυχημένη διεξαγωγή των αγώνων των Εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ, είναι έτοιμοι να κάνουν το βήμα παραπάνω, γι αυτό μέσω του προέδρου της ACB Αντόνιο Μαρτίν ζήτησε με τον πλέον επίσημο τρόπο την παρουσία 500 θεατών στους αγώνες.

«Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως τα θέατρα και οι συναυλίες, υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά επιτρεπόμενης χωρητικότητας. Στο επαγγελματικό μπάσκετ της Ισπανίας δεν υπάρχει ούτε ένας φίλαθλος στις εξέδρες!» αναφέρει η ισπανική λίγκα στην επιστολή της και συμπληρώνει: «Αυτή η κατάσταση δεν βγάζει νόημα και θεωρούμε ότι απαιτείται να εφαρμοστούν ανάλογα μέτρα.

Άπαντες καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μια περίπλοκη κατάσταση, ότι πρέπει να απολαύσουμε τον αθλητισμό με διαφορετικό τρόπο λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας αλλά οι οπαδοί των 19 ομάδων μας αξίζουν να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό με σταδιακό και ασφαλή τρόπο. Ως ACB, προτείναμε στην κυβέρνηση να επιτρέψει την παρουσία 500 ατόμων στα γήπεδα»!