Μακάμπι: Είπε «αντίο» στον Αβντίγια που αναχωρεί για το ΝΒΑ

Ο Ντένι Αβντίγια επιλέχτηκε στο νούμερο «9» από τους Ουίζαρντς, θα παίξει στο ΝΒΑ και η Μακάμπι Τελ Αβίβ αποχαιρέτησε το ταλέντο του ισραηλινού μπάσκετ.

Μακάμπι: Είπε «αντίο» στον Αβντίγια που αναχωρεί για το ΝΒΑ

Ο Ντένι Αβντίγια είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους μπασκετμπολίστες στο Ισραήλ. Επιλέχθηκε φέτος από τους Ουίζαρντς στο νούμερο "9" του Ντραφτ και θα ανοίξει από φέτος... τα φτερά του για τον κόσμο του ΝΒΑ.

Ο νεαρός φόργουορντ αγωνίστηκε τα τελευταία χρόνια με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος είχε μιλήσει με εξαιρετικά λόγια για εκείνον: «Η Μακάμπι είναι μια ομάδα που της αρέσει να νικάει. Ίσως πέρσι να μην ήμουν έτοιμος να παίξω στο κορυφαίο επίπεδο, αλλά ο κόουτς Σφαιρόπουλος με βοήθησε στην μετάβαση και σταδιακά με ετοίμασε για το υψηλό επίπεδο. Μου έδωσε την ευκαιρία και του έδειξα ότι μπορώ να αγωνιστώ και τότε με πίστεψε. Με πίστεψε από την αρχή. Για ένα νέο παίκτη δεν είναι εύκολο να προσαρμοστεί σε αυτό το επίπεδο. Έκανε τρομερή δουλειά, μου έδειξε εμπιστοσύνη και με βοήθησε να βελτιωθώ».

Ακολούθως η Μακάμπι τον αποχαιρέτησε, λέγοντας τα εξής για εκείνον: «Πάνω τους Ντένι». Ακολούθως ο παίκτης είπε: «Είναι φανταστικό το γεγονός ότι θα παίξω με τον Τζον Γουόλ και τον Μπράντλεϊ Μπιλ. Μέχρι τώρα έπαιζα με εκείνους μόνο στο NBA 2Κ. Δεν πιστεύω πως θα υπάρξει εύκολος δρόμος για την προσαρμογή μου. Νομίζω πως το πιο εύκολο είναι να ταξιδέψω μέχρι εκεί».