Μάρκο Μπελινέλι: «Δεν έχω κατακτήσει την Euroleague»

Ο Μάρκο Μπελινέλι, η σπουδαία μεταγραφή της Βίρτους Μπολόνια μίλησε για την επιστροφή του στην Ιταλία και τους στόχους του. Τι είπε για την παρουσία του Μίλος Τεόντοσιτς.

Μάρκο Μπελινέλι: «Δεν έχω κατακτήσει την Euroleague»

Ύστερα από 13 χρόνια στο ΝΒΑ και ο Μάρκο Μπελινέλι είπε το ναι και θα παίξει ξανά στην Ιταλία, με τη φανέλα της Βίρτους Μπολόνια. Ο Ιταλός άσος μίλησε για τους νέους του στόχους, τον Τεόντοσιτς και την Euroleague που δεν έχει κατακτήσει.

«Πήρα την απόφαση με γρήγορες κινήσεις, Θέλω να παίζω, να είμαι πρωταγωνιστής. Όταν είδα ότι δεν είχα τις προσφορές που ήθελα από το ΝΒΑ, άρχισα να ψάχνω τι θα κάνω για το μέλλον μου. Η ευκαιρία παρουσιάστηκε από μόνη της και την πήρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ξεκινήσω αυτό το πρότζεκτ της Βίρτους Μπολόνια» είπε για το πως πήρε την απόφαση του, στη «Gazzetta dello Sport» ενώ στη συνέχεια, μίλησε και για τον Τεόντοσιτς που παίζει στην Ιταλική ομάδα.

Πυροδότησε τη «βόμβα» Μπελινέλι η Βίρτους Μπολόνια! (pic)

«Η παρουσία του Μίλος Τεόντοσιτς, με βοήθησε στην επιλογή μου. Είναι ένα όμορφο... παραμύθι η επιστροφή στη Μπολόνια. Ξεκίνησα στις μικρές ομάδες της Βίρτους, έκανα το ντεμπούτο μου εκεί. Τότε δυστυχώς ο σύλλογος χρεοκόπησε κι εγώ άλλαξα. Γύρισα σε έναν τεράστιο οργανισμό, που βλέπω ανθρώπους να παίρνουν δύναμη κερδίζοντας και πηγαίνοντας καλά. Αυτό με παρακίνησε να διαλέξω τη Βίρτους».

Για την παρουσία του στο ΝΒΑ σημείωσε: «Έφυγα κερδίζοντας τα πάντα. 13 χρόνια είναι πολύς καιρός, ειδικά για ένα γκαρντ. Έκανα πολλές θυσίες, στο τέλος κέρδισα τον τίτλο, το διαγωνισμό τριπόντων στο All Star, βίωσα σημαντικά συναισθήματα στο Σικάγο και τη Φιλαδέλφεια, πέρασα ωραία χρόνια στη Νέα Ορλεάνη, στην οποία έζησα για πρώτη φορά ως παίκτης του ΝΒΑ και φεύγω με πολλές θετικές αναμνήσεις. Στις ΗΠΑ, ωρίμασα, τόσο ως παίκτης όσο και ως άνθρωπος».

Τέλος, ρωτήθηκε για τους στόχους με τη Βίρτους και το είπε: «Δεν έχω κατακτήσει την Ευρωλίγκα, έχω κερδίσει ένα πρωτάθλημα με τη Φορτιτούντο για το οποίο είμαι περήφανος. Είναι ώρα να κυνηγήσω νέους στόχους».