Η υπόκλιση του Ντιέγκο στον μπασκετικό «Μαραντόνα» (pic)

Τι είχε ο πει ο θρύλος Ντιέγκο Μαραντόνα για τον μεγάλο Μανού Τζινόμπιλι και ποια η σχέση του με το μπάσκετ

Η υπόκλιση του Ντιέγκο στον μπασκετικό «Μαραντόνα» (pic)

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν είναι πια ανάμεσά μας. Ο χώρος του αθλητισμού θρηνεί τον θάνατό του, καθώς ...Μαραντόνα ήταν μόνο ένας. Το ποδόσφαιρο ήταν η ζωή του, αλλά με την Αργεντινή να φέρνει διακρίσεις και στο μπάσκετ, δεν μπορούσε να μένει αμέτοχος. Η χώρα του ήταν πάνω απ΄ όλα.

Ο Μανού Τζινόμπιλι είχε χαρακτηριστεί ο μπασκετικός Μαραντόνα. Τι είχε πει γι΄ αυτόν ο Ντιεγκίτο;

«Ο Μανού είναι πάνω απ' όλα ο Μανού. Κατά τη γνώμη μου είναι ο κορυφαίος αθλητής στην ιστορία της Αργεντινής. Στα δικά του παπούτσια ελάχιστοι μπορούν να μπουν». Λόγια αληθινά, λόγια καρδιάς από έναν άνθρωπο που κατέκτησε κάθε κορυφή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και θα μπορούσε να περηφανεύεται πως αυτός είναι ο Θεός του. Προτίμησε όμως να χαμηλώσει το βλέμμα και να υποκλιθεί στον Μανού Τζινόμπιλι και σε όλα όσα έχει πετύχει στην καριέρα του.

Έβλεπε και ΝΒΑ. «Παρακολουθώ ΝΒΑ. Είμαι φαν του Τζόρνταν και τώρα είμαι φαν του Κάρι. Υποστήριζα τους Σπερς πριν πάει ο Τζινόμπιλι, λόγω των δίδυμων πύργων, Ντάνκαν - Ρόμπινσον. Ο Μανού μεγάλωσε ακόμα περισσότερο την αγάπη μου», είχε πει χαρακτηριστικά.

Η σχέση του με το μπάσκετ δεν σταμάτησε σε αυτά τα λόγια. Κι αυτό γιατί είχε τοποθετήσει τον Μανού Τζινόμπιλι και τον Λουίς Σκόλα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. «Είναι ό,τι ο Μέσι και ο Ρονάλντο στο ποδόσφαιρο!».

Έτρεφε μεγάλο σεβασμό και για τον Μάτζικ Τζόνσον.

Πως τον αποχαιρέτησε ο Τζινόμπιλι; «Πολύ λυπηρό! Ευχαριστώ Ντιέγκο για τις τόσες όμορφες στιγμές. Τεράστια αγκαλιά σε όλη την οικογένεια και τους ανθρώπους που τον αγάπησαν βαθιά».

Η ομοσπονδία μπάσκετ της Αργεντινής τον αποχαιρέτησε λέγοντας: «Θέλουμε να σε θυμόμαστε με αυτό το χαμόγελο».