Κομνηνός για το ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Μία σεζόν πρέπει να ξεκινήσει, αλλά και να ολοκληρωθεί»

Ο CEO του Champions League της FIBA, Πατρίκ Κομνηνός, αναφέρθηκε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τονίζοντας πως μία σεζόν δεν αρκεί μόνο να ξεκινήσει, αλλά και να τελειώσει.

Κομνηνός για το ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Μία σεζόν πρέπει να ξεκινήσει, αλλά και να ολοκληρωθεί»

Συνέντευξη παραχώρησε ο CEO του Champions League της FIBA, Πατρίκ Κομνηνός. Αναφέρθηκε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, στα χρόνια του κορονοϊού, σχολιάζοντας τα εξής: «Η προσέγγισή μας είναι συγκεκριμένη: Δεν είναι βασικό απλώς να ξεκινήσει μία σεζόν, αλλά να ολοκληρωθεί. Το είδαμε την σεζόν 2019/20 ότι ο στόχος μας ήταν να αναδειχθεί πρωταθλητής και φέτος έχουμε το ίδιο σκεπτικό.

Όλες οι πληροφορίες που έχουμε από τους δικούς μας ειδικούς σε ιατρικά θέματα αναφέρουν ότι οι επόμενοι τρεις μήνες, μέχρι τον Ιανουάριο δηλαδή, η κατάσταση στην Ευρώπη δεν θα βελτιωθεί στο θέμα του κορονοϊού. Αυτό οφείλεται σε μία σειρά από παράγοντες. Από τον κρύο καιρό, μέχρι την μετάλλαξη του ιού. Οι επόμενοι μήνες δεν μοιάζουν εύκολοι.

Πήγαμε ένα βήμα πίσω και ακολουθήσαμε το Plan B, το οποίο είχαμε ετοιμάσει από τον Ιούλιο. Επιλέξαμε να γίνονται 8 και όχι 16 παιχνίδια την εβδομάδα και οι ομάδες παίζουν εναλλάξ. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ευελιξία.

Αισθανθήκαμε ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να νιώσουμε άνετα στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε ένα ανταγωνιστικό προϊόν στον κόσμο".