Αυτός είναι ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα!

Ο υπέρμετρος ενθουσιασμός σε σημαντικές επιτυχίες είναι εξίσου επικίνδυνος και αποπροσανατολιστικός όσο η υπερβολική απογοήτευση και… γκρίνια στις αποτυχίες, ωστόσο η εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στην Αρμάνι δίνει εύλογα το δικαίωμα στους φίλους της ομάδας να χαμογελούν με αισιοδοξία για τη συνέχεια. Γράφει ο Γιώργος Ξανθόπουλος.

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα!

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε -δίχως υπερβολή- το τέλειο ημίχρονο (το δεύτερο), παίζοντας δύο από τα καλύτερα δεκάλεπτα που έχουμε δει από αυτήν εδώ και πολλά χρόνια.

Τα highlights του Ολυμπιακός-Αρμάνι Μιλάνο 86-75 και το κρεσέντο του Σλούκα (vid)

Η χθεσινή νίκη στο άδειο ΣΕΦ επί της πανάκριβης και φιλόδοξης ομάδας του Μιλάνου (έχει για δεύτερη σερί σεζόν τεράστιο μπάτζετ και στοχεύει στο φάιναλ φορ), παρότι ήρθε πολύ νωρίς στη σεζόν, δείχνει αρκετά πράγματα για τον Ολυμπιακό. Πράγματα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά ενόψει του «Γολγοθά» που ακολουθεί στην Ευρωλίγκα.

Για δύο δεκάλεπτα η ομάδα του Πειραιά έπαιξε ολοκληρωτικό μπάσκετ. Κράτησε τον (υπερηχητικό στο α’ μέρος) Σέρχιο στο ένα καλάθι και τον «πολύ» Ντιλέινι άποντο, κέρδισε τη μάχη των ριμπάουντ, άλλαξε τον ρυθμό του ματς με τον «πυραυλοκίνητο» Μακ Κίσικ, στηρίχθηκε στο καθαρό μυαλό της ήρεμης δύναμης που λέγεται Χάρισον και καθοδηγήθηκε με θαυμαστή μαεστρία από τον Κώστα Σλούκα.

Τον παίκτη για τον οποίο ο Ολυμπιακός -με τις ευλογίες φυσικά του Μπαρτζώκα- έδωσε πολύμηνη μάχη για να φέρει πίσω στον Πειραιά και στον οποίο ο κόουτς έδωσε χωρίς δεύτερη σκέψη το… μπατόν του οργανωτή. Η εμφάνιση του Σλούκα ήταν πράγματι συγκλονιστική, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι αφενός προερχόταν από τραυματισμό, αφετέρου δεν έχει «δέσει» ακόμα σε καμία περίπτωση όσο μπορεί με τα υπόλοιπα παιδιά και χρειάζεται χρόνο. Όπως άλλωστε δήλωσε και ο ίδιος μετά το τέλος του ματς.

Ναι, είναι ακόμα πολύ νωρίς, όμως ο Ολυμπιακός έδειξε ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Κατέκτησε τη νίκη έχοντας αυτοματισμούς παρά τη δεδομένη έλλειψη χημείας, ενώ πήρε από κάθε παίκτη του αυτό ακριβώς για το οποίο τους έφερε στον Πειραιά. Και έπαιξε υπέροχο μπάσκετ, εφάμιλλο αυτού που μας είχε συνηθίσει να παίζει και στην προηγούμενη θητεία του Μπαρτζώκα στο λιμάνι. Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο βασικός λόγος που οι Αγγελόπουλοι τον εμπιστεύθηκαν ξανά για τα προπονητικά ηνία…