Άβντιγια: «Ο Σφαιρόπουλος με βοήθησε να φτάσω στο υψηλό επίπεδο» (vid)

O Ντένι Άβντιγια που αναμένεται να επιλεχθεί στις πρώτες 5 θέσεις στο ντραφτ του ΝΒΑ, μίλησε στην εκπομπή Pick N Roll της CosmoteSportTV για τη βοήθεια που του πρόσφερε πέρσι στη Μακάμπι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Άβντιγια: «Ο Σφαιρόπουλος με βοήθησε να φτάσω στο υψηλό επίπεδο» (vid)

Ο Ντένι Άβντιγια, το μεγάλο αστέρι της Μακάμπι Τελ Αβίβ πέρσι, που έβαλε πλώρη για το ντραφτ του ΝΒΑ και μάλιστα οι ειδικοί λένε πως θα επιλεχθεί στις πρώτες πέντε θέσεις, μίλησε στην CosmoteSport TV και την εκπομπή Pick N Roll για τη βοήθεια που του παρείχε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αλλά και την ελληνική παροικία στο Τελ Αβίβ.

Ερωτηθείς για το αν ήταν δύσκολο αρχικά να πείσει τον Γιάννη Σφαιρόπουλο για το ταλέντο του, ώστε να καθιερωθεί, ο 20χρονος MVP της περσινής λίγκας στο Ισραήλ ανέφερε: «Δεν ήταν δύσκολο αλλά χρειάζονταν λίγο χρόνο. Η Μακάμπι είναι μια ομάδα που της αρέσει να νικάει. Ίσως πέρσι να μην ήμουν έτοιμος να παίξω στο κορυφαίο επίπεδο, αλλά ο κόουτς Σφαιρόπουλος με βοήθησε στην μετάβαση και σταδιακά με ετοίμασε για το υψηλό επίπεδο. Μου έδωσε την ευκαιρία και του έδειξα ότι μπορώ να αγωνιστώ και τότε με πίστεψε. Με πίστεψε από την αρχή. Για ένα νέο παίκτη δεν είναι εύκολο να προσαρμοστεί σε αυτό το επίπεδο. Έκανε τρομερή δουλειά, μου έδειξε εμπιστοσύνη και με βοήθησε να βελτιωθώ.

Για τη σχέση του με τον Βασίλη Γεραγωτέλλη (άμεσος συνεργάτης του Σφαιρόπουλου) και Τάιλερ Ντόρσεϊ, που συνθέτουν την ελληνική παροικία στο Τελ Αβίβ, ανέφερε: «Η σχέση μου με αυτούς τους δύο είναι εξαιρετική. Με τον Βασίλη είμαστε πολύ κοντά. Με βοήθησε πολύ να βελτιώσω το παιχνίδι μου, επικοινωνούσαμε και αγκαλιαζόμασταν συνέχεια. Είχαμε μια εξαιρετική σχέση. Είμαι καλός φίλος με τα παιδιά του. Ο Τάιλερ είναι ένας σπουδαίος παίκτης, είχαμε καλή σχέση τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, είχαμε καλή χημεία».

Για την «αχίλλειο πτέρνα του» τις βολές, είπε: «Νομίζω πως είναι θέμα χρόνου αλλά και καθαρού μυαλού. Νομίζω πως μπορώ να σουτάρω με ποσοστό πάνω από 70%. Θα κάνω τα πάντα για να τα καταφέρω, να μείνω ως τις 12 τα μεσάνυχτα στην προπόνηση και να κάνω 3.000 σουτ για να φτιάξω το ποσοστό μου. Θα αποδείξω ότι έχω βελτιωθεί στις βολές μετά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, Θα παραμείνω ταπεινός, θα δουλέψω για να εκπληρώσω τους στόχους μου».