Το ΣΕΦ «αγκαλιάζει» το «Τζάμπολ Αγάπης» (pics)

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας παραχωρεί αίθουσά του στη δράση ονόματι «Τζάμπολ Αγάπης», η οποία προωθεί τη συμμετοχή στο μπάσκετ παιδιών στο φάσμα του αυτισμού.

Το ΣΕΦ «αγκαλιάζει» το «Τζάμπολ Αγάπης» (pics)

Σε μία αξιέπαινη κίνηση προχώρησε η διεύθυνση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Πιο συγκεκριμένα, παραχώρησε την αίθουσα 10 στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με πρόγραμμα ειδικής καλαθοσφαιρικής αγωγής, με την επωνυμία «Τζάμπολ Αγάπης».

Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει στην ενίσχυση της συμμετοχής στο μπάσκετ παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και αναπτύσσει τη συνεκπαίδευση, ανθρώπων με ειδικές ικανότητες και ανθρώπων που διαθέτουν χαρακτηριστικά τυπικής ανάπτυξης.

Από το περασμένο Σάββατο 10 Οκτωβρίου ξεκίνησαν οι πρώτες προπονήσεις, οι οποίες θα φιλοξενούνται κάθε Σαββατοκύριακο σε σταθερό ωράριο, επιλύοντας ένα σημαντικό πρόβλημα των υπευθύνων αυτής της σημαντικής για την κοινωνία δράσης, αναφορικά με τον προγραμματισμό των προπονήσεων.

Τι είναι το «Τζάμπολ Αγάπης»

Το «Τζάμπολ Αγάπης» ξεκίνησε το 2016 ως προσαρμοσμένος αγώνας καλαθοσφαίρισης, για την ενίσχυση της συμμετοχής στο μπάσκετ, παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Πλέον αποτελεί Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με πρόγραμμα ειδικής καλαθοσφαιρικής αγωγής, καταργώντας στην πράξη τη διαφορετικότητα.

Η πρόεδρος του φαληρικού σταδίου, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, δήλωσε μεταξύ άλλων για αυτή τη συνεργασία: «Βασική προτεραιότητα της διοίκησής μας αποτελεί η εύκολη προσβασιμότητα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, σε όλους και χωρίς κανέναν αποκλεισμό. Το γεγονός ότι συμβάλλουμε στην επίλυση ενός σημαντικού ζητήματος αναφορικά με τον προγραμματισμό και τη στέγαση των προπονήσεων των παιδιών μάς κάνει υπερήφανους και μας χαροποιεί».

Ο καθηγητής-προπονητής και υπεύθυνος του «Τζάμπολ Αγάπης», Ιωάννης Τσουμπρής, ευχαριστώντας τη διοίκηση και το προσωπικό του «Ειρήνης και Φιλίας», είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί για πρώτη φορά έχουμε έναν σταθερό χώρο αναφοράς για τη διδασκαλία. Ήδη οι γονείς και τα παιδιά ''αγκάλιασαν'' αυτή την προσπάθεια και ο στόχος μας είναι μέσα στον Νοέμβριο να έχουμε στελεχώσει τα τμήματά μας με 50 παιδιά που θα μαθαίνουν την ειδική καλαθοσφαιρική αγωγή».

10
08
05
04
02
01