Οι λόγοι που έγινε η πρόωρη ανανέωση στον Παπανικολάου

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε στην πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου της με τον Κώστα Παπανικολάου έως το 2023 - Το παρασκήνιο, αλλά και οι λόγοι που οι Αγγελόπουλοι προχώρησαν σε αυτή την κίνηση. 

Οι λόγοι που έγινε η πρόωρη ανανέωση στον Παπανικολάου

Από το περασμένο καλοκαίρι σας είχαμε τονίσει στο «ΦΩΣ» πως στον Ολυμπιακό εξετάζουν το ενδεχόμενο να κάνουν πρόωρη ανανέωση στο συμβόλαιο του Κώστα Παπανικολάου. Και οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος το έκαναν πράξη! Οι διοικητικές ηγέτες των "ερυθρολεύκων" προχώρησαν σε επέκταση της συνεργασίας τους με τον παίκτη έως και το 2023.

Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έδειξαν έμπρακτα τη στήριξη τους, αλλά και την εμπιστοσύνη τους στον Έλληνα φόργουορντ, δείχνοντάς του πως τον εκτιμούν, αλλά και πως τον υπολογίζουν ως μία σημαντική μονάδα τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον της ομάδας. Παράλληλα, θέλησαν και να τον ανταμείψουν και για τη καλή σεζόν που έκανε φέτος, παρουσιάζοντας ξεκάθαρη βελτίωση στην απόδοση του.

Ολυμπιακός: Παπανικολάου 2023!

Πρόλαβε τους... μνηστήρες του καλοκαιριού

Ένας επιπλέον λόγος, όμως, που η ΚΑΕ Ολυμπιακός φρόντισε να ξεκαθαρίσει από τώρα το τοπίο με το μέλλον του Κώστα Παπανικολάου στην ομάδα, ήταν και γιατί δεν ήθελε να αφήσει ο θέμα του την τελευταία στιγμή, δηλαδή το καλοκαίρι. Περίοδος που ενδεχομένως να έμπαιναν αρκετά πρωτοκλασάτα κλαμπ στο παιχνίδι της απόκτησης του, κάνοντας το θέμα του περισσότερο δύσκολο και πολύπλοκο. Δεν ήθελαν να γίνει... σίριαλ η υπόθεση του.

Επίσης, με το «δέσιμο» του Κώστα Παπανικολάου στην ομάδα, η ΚΑΕ Ολυμπιακός κράτησε στο ρόστερ της ένα «δικό της παιδί», έναν παίκτη με ένδοξο παρελθόν, αλλά και παρόν στην ομάδα, ο οποίος αποτελεί πολύτιμο μέλος του γηγενή κορμού των «ερυθρολεύκων». Μαζί με τον Κώστα Σλούκα, οι οποίοι ήρθαν στον Πειραιά 18-19 χρονών, θα πορευτούν μαζί έως και το 2023 (δηλαδή στα 33 τους) στον Ολυμπιακό, αποτελώντας τους ηγέτες, αλλά και τους μπροστάρηδες της νέας εποχής. Σιγά-σιγά γίνεται και η μετάβαση από τους Σπανούλη-Πρίντεζη, στους Σλούκα-Παπανικολάου, ώστε να υπάρξει και συνέχεια στην ομάδα. Είναι οι επόμενοι αρχηγοί.

Ο Παπανικολάου εκτίμησε τη στάση των προέδρων

Βέβαια, και από την πλευρά του ο Κώστας Παπανικολάου, δεν μπήκε σε διαδικασία... πλειστηριασμού, ούτε και το συζήτησε ιδιαίτερα. Νιώθει «σπίτι» του τον Ολυμπιακό, έχει ένα «δέσιμο» με την ομάδα και τους συμπαίκτες του και φυσικά έχει σε μεγάλη εκτίμηση τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν μέσα σε λίγη ώρα για την ανανέωση του συμβολαίου τους, καθώς μεγάλη επιθυμία του παίκτη είναι να κλείσει την καριέρα του στον Πειραιά.

Δεν ξεχνάει και ο ίδιος την μεγάλη επένδυση που έκαναν οι Αγγελόπουλοι το καλοκαίρι του 2009 (έδωσαν 950.000 ευρώ στον Άρη για τη μεταγραφή του) προς το πρόσωπό του, την προσπάθεια που έκαναν για να τον επαναφέρουν στον Ολυμπιακό το Γενάρη του 2016, ενώ και στη συνέχεια τον αντιμετώπισαν σαν τα... μάτια τους. Μπορεί στο ρόστερ να υπήρχαν στο «3» οι Ματ Λοτζέσκι και Ιωάννης Παπαπέτρου (οι οποίοι αποχώρησαν), αλλά στην πορεία πάντα προτεραιότητα των προέδρων ήταν ο Κώστας Παπανικολάου, κάτι που το έδειξαν και στην πράξη το καλοκαίρι του 2018, όταν διαπραγματευόντουσαν και με τον Παπαπέτρου. «Ο Κώστας έχει τον πρώτο λόγο», είχαν τονίσει.

Παπανικολάου: «Οι Αγγελόπουλοι στον Ολυμπιακό είναι οι πρώτοι που πίστεψαν σε εμένα»

Η επιρροή του στην ομάδα

Οι Αγγελόπουλοι τον θεωρούν «δικό τους παιδί», ενώ και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει σε μεγάλη εκτίμηση το ταλέντο και τις ικανότητές του. Ακόμη και φέτος θα αποτελέσει το βασικό «3άρι» της ομάδας στο ροτέισον.

Στην περασμένη σεζόν στην EuroLeague, αγωνίστηκε σε 26 ματς, έχοντας μέσον όρο 8,5 πόντους (40/66 δίποντα-60,6%, 36/92 τρίποντα-39,1%, 34/48 βολές-70,8%), 3,6 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ και 1,4 κλέψιμο, σε σχεδόν 24 λεπτά συμμετοχής. Κορυφαία του εμφάνιση η γεμάτη του απόδοση κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ (19 πόντοι, 4/9 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 5/6 βολές, 7 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα, 3 ασίστ).

Η επιρροή του στην ομάδα σε άμυνα και επίθεση αλλά και η ενέργεια που βγάζει στο παρκέ, συμπαρασύροντας και τους συμπαίκτες του, είναι πράγματα που θα περιμένει από εκείνον φέτος ο Γιώργος Μπαρτζώκας.