Ο Παναθηναϊκός «ίδρωσε» να κερδίσει (75-67) τη Ρίτας Βίλνιους

Απέναντι σε μια ομάδα χαμηλής δυναμικότητας όπως είναι η Ρίτας Βίλνιους ο Παναθηναϊκός κέρδισε δύσκολα σε φιλικό ματς στη Λιθουανία.

Ο Παναθηναϊκός «ίδρωσε» να κερδίσει (75-67) τη Ρίτας Βίλνιους

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 75-67 της Ρίτας Βίλνιους σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στη Λιθουανία. Οι «πράσινοι» δεν ικανοποίησαν με τη συνολική τους εικόνα, καθώς η αντίπαλός τους ήταν χαμηλής δυναμικότητας.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» Γιώργος Βόβορας έδωσε περισσότερο χρόνο στους παίκτες που έρχονται από το… βάθος του πάγκου και μάλιστα επέμεινε σε αυτούς, όταν από τους είκοσι πόντους, οι γηπεδούχοι μείωσαν στους πέντε.

Χαμηλού επιπέδου αντίπαλος η Ρίτας Βίλνιους, οι «πράσινοι» είχαν εύκολα τον έλεγχο της αναμέτρησης κι ας μην εντυπωσίαζαν.

Παράλληλα πολλές και διαδοχικές οι αλλαγές του Γιώργου Βόβορα, που είχε στα… πίτς τους Σαντ-Ρος και Παπαπέτρου. Έτσι έδωσε πολύ χρόνο σε παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί στο Κάουνας, ενώ δοκίμασε και διάφορα σχήματα.

Στο πρώτο μέρος ο Γκάουντλοκ ταλαιπώρησε την άμυνα του Παναθηναϊκού, που δεν μπορούσε να τον ανακόψει, με τον Aμερικανό να αποτελεί συνεχή απειλή για τους Λιθουανούς.

Από την άλλη πλευρά οι «πράσινοι» με τον Τζάκσον και τον Φόστερ να δίνουν λύσεις είχαν το προβάδισμα, χωρίς βέβαια να εντυπωσιάζουν με την εικόνα τους, μια και είχαν σαφές πρόβλημα στην άμυνα.

Προηγήθηκαν με 36-26 στο 17’ και τελείωσαν το δεύτερο δεκάλεπτο με 41-31. Αρκετά καλοί στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους ήταν οι Κασελάκης, Δίπλαρος, στους οποίους ζητήθηκε να παίξουν άμυνα και να πιέσουν.

Στη συνέχεια με τον Νέντοβιτς να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με είκοσι πόντους διαφορά (54-34 στο 23’) και τη διατήρησε σε αυτά τα επίπεδα μια και οι Λιθουανοί δεν έδειχναν ικανοί να αλλάξουν την κατάσταση.

Ο Βόβορας επέμενε να χρησιμοποιεί τον Καλαϊτζάκη ως πλέι μέικερ με τον νεαρό να κάνει λάθη απέναντι στον Τζάκσον και τη διαφορά να πέφτει στους 9 πόντους (55-64 στο 33’).

Ο Παναθηναϊκός σημείωσε μόλις δυο πόντους σε έξι λεπτά με τον Βόβορα να παίρνει τάιμ άουτ βλέποντας τη διαφορά στους 5 πόντους (61-66 στο 36’).

Ωστόσο δεν έκανε αλλαγές, διατηρώντας τους παίκτες του λεγόμενου «δεύτερου ροτέισον» στο παρκέ και κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα με το τελικό 75-67 παρά τα πολλά λάθη που έκαναν οι παίκτες του.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 31-41, 45-64, 67-75.

ΡΙΤΑΣ ΒΙΛΝΙΟΥΣ(Κάιρις): Γκάουντλοκ 19 (3), ΜακΚάλαφ, Μπιτσκάουσκις, Γκεντράιτις, Ρεντζεβίτσιους 2, Ντούλκις, Ουλέτσκας, Τζάκσον 24 (3), Μαρτσουλιόνις, Έχοντας 6, Γκιρτζιούνας, Κίτσινγκ 2, Γκούστις 8, Μπουτκεβίτσιους 6.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βόβορας): Παπαγιάννης 9, Μποχωρίδης 6, Όγκαστ 6, Δίπλαρος, Κασελάκης 3 (1), Καλαϊτζάκης 7 (1), Φόστερ 4, Περσίδης 3 (1), Νέντοβιτς 18 (3), Ουάιτ 6, Μήτογλου 4, Μπέντιλ 3 (1), Τζάκσον 6 (1).