Ολυμπιακός: Ο Μπαρτζώκας τούς έχει δώσει κίνητρο

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας φημίζεται για τη δικαιοσύνη του, έχει ένα πλάνο στο μυαλό του για τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει από την απόδοση που θα επιδείξουν οι παίκτες του στο παρκέ

Ολυμπιακός: Ο Μπαρτζώκας τούς έχει δώσει κίνητρο

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε για ακόμη μία χρονιά την προετοιμασία του στο Μέτσοβο. Το χθεσινό πρόγραμμα συμπεριελάμβανε διπλή προπόνηση, με τους Πειραιώτες να παίζουν και εσωτερικό διπλό. Στην ομάδα με τα κόκκινα ήταν οι Τσαρλς Τζένκινς, Βασίλης Σπανούλης, Άαρον Χάρισον, Γιώργος Πρίντεζης και Χασάν Μάρτιν, έχοντας μαζί τους και τους Αλέξανδρο Νικολαΐδη και Βασίλη Χρηστίδη. Με τα γκρι αγωνίστηκαν οι Κώστας Σλούκας, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Σακίλ Μακ Κίσικ, Σάσα Βεζένκοφ και Οκτάβιους Έλις, συν τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Αντώνη Κόνιαρη. Ζητούμενο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα αυτές τις μέρες να δουλέψει η ομάδα στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και να αρχίζει σιγά σιγά να αποκτά χημεία και ομοιογένεια, εμπεδώνοντας τη φιλοσοφία του κόουτς.

Το καλό είναι πως δεν υπάρχουν απουσίες στο ρόστερ (με μόνη εξαίρεση τον Κώστα Παπανικολάου, που αναρρώνει από τον κορονοϊό), αλλά και πως οι Πειραιώτες δουλεύουν έχοντας ήδη έναν βασικό κορμό. Σε αυτόν επέστρεψε ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος γνωρίζει την ιδιοσυγκρασία της ομάδας και τα «θέλω» του Έλληνα κόουτς, ενώ ακόμη και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έχει συνεργαστεί στην Εθνική με αρκετούς διεθνείς. Τα βλέμματα, λοιπόν, είναι κυρίως πάνω στους Χασάν Μάρτιν και Άαρον Χάρισον (θα παίξουν για πρώτη φορά σε επίπεδο Ευρωλίγκας), αλλά και στον Λιβιό Ζαν-Σαρλ, ώστε να προσαρμοστούν όσο πιο σύντομα γίνεται στα νέα δεδομένα. Υπάρχει φυσικά και ο Τσαρλς Τζένκινς, ο οποίος όμως είναι... μπαρουτοκαπνισμένος από την κορυφαία διοργάνωση.

METSO11

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναμφίβολα έχει ένα πλάνο στο μυαλό του. Τόσο για το στιλ μπάσκετ που θα επιχειρήσει να παίξει ο Ολυμπιακός, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην ταχύτητα στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά και στην κυκλοφορία της μπάλας στο παιχνίδι πέντε εναντίον πέντε, όσο και για τους ρόλους που θα θελήσει να δώσει στους παίκτες. Είναι όμως ένας δίκαιος προπονητής και θα περιμένει να δει από τον κάθε αθλητή, τόσο στις προπονήσεις όσο και στα φιλικά, την επιθυμία και τη δίψα τους για να βρουν έναν μεγαλύτερο ρόλο στο ροτέισον. Για παράδειγμα, προφανώς και στο «3» τον πρώτο λόγο θα τον έχουν οι Κώστας Παπανικολάου και Σακίλ Μακ Κίσικ, αλλά αν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος βγάλει... μάτια, ο Έλληνας κόουτς δεν θα διστάσει να του δώσει θέση βασικού. Στο «4» υπάρχει το δίδυμο των Γιώργου Πρίντεζη και Σάσα Βεζένκοφ, αλλά αν ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ αποδείξει πως δεν έχει έρθει απλά για τη θέση του ρολίστα, τότε οι μετοχές του θα ανέβουν στο ροτέισον.

Προσέξτε και την περίπτωση του Αντώνη Κόνιαρη, ο οποίος βρέθηκε με το ένα... πόδι να πάει δανεικός σε άλλη ομάδα (κάτι που το ζήτησε και ο ίδιος), αλλά τελικά αποφασίστηκε να δοκιμάσει την τύχη του στον Ολυμπιακό. Αν ο 24χρονος γκαρντ παρουσιαστεί συνεπής στις αρμοδιότητές του και δείξει σημάδια βελτίωσης (ειδικά στο κομμάτι της επίθεσης), αυτόματα θα κερδίσει μία θέση στο ροτέισον. Ο Έλληνας κόουτς έχει ξεκαθαρίσει στους αθλητές του πως τους υπολογίζει όλους και θα περιμένει από εκείνους να του αποδείξουν πως αξίζει να τους υπολογίζει περισσότερο. Τους έχει δώσει κίνητρο και αναμένει από εκείνους να παρουσιαστούν πανέτοιμοι και να... αρπάξουν τις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν.