Oλυμπιακός: Ρόστερ που... μεταλλάσσεται

O Γιώργος Μπαρτζώκας έχει διαμορφώσει ένα ρόστερ στον Ολυμπιακό με... πολυθεσίτες, το οποίο μπορεί να «μεταλλαχθεί» ανά πάσα ώρα και στιγμή, ανάλογα με τις συνθήκες του εκάστοτε αγώνα. 

Oλυμπιακός: Ρόστερ που... μεταλλάσσεται

Σε μία ομάδα μέσα στο πρόγραμμα είναι οι ανεπιθύμητοι τραυματισμοί, αλλά και η επιθυμία για ξεκούραση και ροτέισον. Ακόμη και το θέμα των φάουλ σε παίκτες μπορεί να επηρεάσει σε ένα ματς το πλάνο του προπονητή. Γι’ αυτόν τον λόγο, λοιπόν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλησε να διαμορφώσει και ένα ρόστερ, το οποίο θα έχει αρκετούς παίκτες που θα μπορούν να παίξουν σε δύο ή ακόμη και σε τρεις θέσεις! Να βρίσκονται, δηλαδή, εύκολα λύσεις εκ των έσω και να μην πιάνει... πανικός την ομάδα. Το φετινό «ερυθρόλευκο» ρόστερ είναι αρκετά ευέλικτο.

Του Άαρον Χάρισον, για παράδειγμα, η κύρια θέση του είναι εκείνη στο «2». Μπορεί να λειτουργήσει με άνεση όμως σαν σμολ φόργουορντ, ενώ στη Γαλατασαράι έπαιξε αρκετές φορές και σαν πλέι μέικερ. Παίζει με άνεση από το «1» έως και το «3». Ο Σακίλ Μακ Κίσικ παρουσιάζεται εξίσου αποτελεσματικός τόσο σαν σούτινγκ γκαρντ όσο και σαν σμολ φόργουορντ, ενώ ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μπορεί να λειτουργήσει και στις δύο θέσεις των φόργουορντ, όπως και ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ είναι «4άρι», αλλά έχει αγωνιστεί αρκετές φορές και σαν σέντερ και γνωρίζει τη θέση.

METSO10

Βασίλης Σπανούλης, Κώστας Σλούκας και Τσαρλς Τζένκινς παίζουν με άνεση στον «άσο» και στο «2», ενώ ακόμη και ο Γιώργος Πρίντεζης έχει γίνει... εξπέρ τα τελευταία χρόνια να λειτουργεί και σαν «5» σε ειδικές καταστάσεις, στο περίφημο σμολ μπολ, δηλαδή πεντάδα με κοντό σχήμα. Ας μην ξεχνάμε και τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί τόσο στο «4» όσο και στο «2» τα τελευταία χρόνια, καθώς μπορεί να μαρκάρει στην άμυνα όλες τις θέσεις στην περιφέρεια.

Αν για παράδειγμα ο Γιώργος Μπαρτζώκας θελήσει να παρουσιάσει ένα κοντό σχήμα με ικανότητα στο σουτ, για ειδικές καταστάσεις, μπορεί να παρατάξει τους Σπανούλη, Σλούκα, Χάρισον, Βεζένκοφ και Πρίντεζη. Αν ψάξει για αθλητικότητα στην άμυνα, μπορεί να τοποθετήσει στην πεντάδα τους Χάρισον, Παπανικολάου, Μακ Κίσικ, Ζαν-Σαρλ και Έλις. Θέλουμε να τονίσουμε πως ο φετινός Ολυμπιακός ναι μεν έχει πάρει παίκτες για να αναλάβουν ξεκάθαρους ρόλους μέσα στο γήπεδο, αλλά όποτε χρειαστεί η ομάδα μπορεί να μεταλλαχθεί και να πάρει διάφορες μορφές αναλόγως με τις απαιτήσεις του εκάστοτε αγώνα.