Η Βόννη έδιωξε τον... συνωμοσιολόγο Σαϊμπού, που έκανε προπόνηση χωρίς μάσκα!

Ο Γιοσίκο Σαϊμπού διέδιδε θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό μέσω διαδικτύου, ενώ δεν έπαιρνε τις απαραίτητες προφυλάξεις στις προπονήσεις της Βόννης, με αποτέλεσμα η γερμανική ομάδα να τον αποδεσμεύσει!

Η Βόννη έδιωξε τον... συνωμοσιολόγο Σαϊμπού, που έκανε προπόνηση χωρίς μάσκα!

Η διοίκηση της ομάδας επικαλέστηκε την «παραβίαση όρων του συμβολαίου» από την πλευρά του παίκτη: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε έναν μόνιμο κίνδυνο μόλυνσης, όπως αυτόν που αποτελεί ο παίκτης Σαϊμπού, είτε προς τους συμπαίχτες του είτε προς τους παίχτες των άλλων ομάδων του πρωταθλήματος».

Το περασμένο Σάββατο, ο Γιοσίκο Σαϊμπού και η φίλη του, αθλήτρια της εθνικής ομάδας του στίβου Αλεξάντρα Βέστερ, συμμετείχαν στη διαδήλωση που διοργανώθηκε στο Βερολίνο κατά των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Το ζευγάρι ήταν το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα ενεργό και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τα οποία διέδιδαν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τον κορονοϊό.

Χθες ο Σαϊμπού ανήρτησε στο Instagram βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται να προπονείται στο γυμναστήριο χωρίς να φορά προστατευτική μάσκα, δίπλα στον συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα Μάουντο Λο.

Πάντως η Γερμανική Ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης (DBB) μέσω του προέδρου της Ίνγκο Βάις τόνισε ότι δεν θα λάβει περαιτέρω μέτρα κατά του Σαϊμπού: «Εμείς ως Ομοσπονδία παίρνουμε αποστάσεις από το θέμα. Δεχόμαστε ωστόσο ότι διεθνής παίκτης μας έχει διαφορετική άποψη».