Ολυμπιακός: Η νέα φανέλα - Φόρος τιμής στο θρυλικό Νταμπλ του 1994! (pic)

Η μία εκ των νέων εμφανίσεων του Ολυμπιακού θα έχει διακριτικό μαύρο χρώμα. Θα αποτελεί φόρο τιμής στην ομάδα του 1994. Που κατέκτησε το Νταμπλ στην Ελλάδα, συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε τελικό Ευρωλίγκας. 

Ολυμπιακός: Η νέα φανέλα - Φόρος τιμής στο θρυλικό Νταμπλ του 1994! (pic)

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με την ελληνική αθλητική εταιρεία GSA. Θα έχει διάρκεια για τα επόμενα τρία χρόνια. Οι Πειραιώτες θα μπουν σε νέα εποχή, ύστερα από 13 σερί χρόνια συνεργασίας με τη NIKE.

ΚΑΕ Ολυμπιακός: Με φανέλες GSA έως και το 2023!

Τα μοντέλα των τριών νέων εμφανίσεων τους θα είναι ανανεωμένα. Θα υπάρχει η λευκή με τις διακριτικές κόκκινες ρίγες, η μαύρη που θα θυμίζει κάτι από... Σικάγο Μπουλς, ενώ θα υπάρχει και η κόκκινη. Αυτή, μάλιστα, θα έχει και διακριτική μαύρη ρίγα, όπως θα δείτε και στα «αποκαλυπτήρια» που κάνει σιγά-σιγά η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Θα αποτελεί φόρο τιμής στην θρυλική ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού της σεζόν 1993-1994. Τότε που οι Πειραιώτες κατέκτησαν με πανηγυρικό τρόπο το Νταμπλ στην Ελλάδα, ενώ έγιναν και η πρώτη ελληνική ομάδα στην ιστορία που έλαβε μέρος σε τελικό επιπέδου Φάιναλ Φορ στην Ευρώπη. Έχασαν, όμως, το τρόπαιο στις λεπτομέρειες, από τη Μπανταλόνα, στον αλησμόνητο τελικό του Τελ Αβίβ.

Σε εκείνη τη σεζόν, ο Ολυμπιακός διέθετε ένα από τα καλύτερα ρόστερ της ιστορίας του, με πανίσχυρη φροντ-λάιν. Με τους Παναγιώτη Φασούλα και Ντράγκαν Τάρλατς στο «5», με τον σπουδαίο Ρόι Τάρπλεϊ στο «4», ενώ στο «3» κυριαρχούσε η τεράστια μορφή του τρομερού Ζάρκο Πάσπαλ. Δίπλα τους οι Γιώργος Σιγάλας, Μίλαν Τόμιτς, Αργύρης Καμπούρης και Ευθύμης Μπακατσιάς, με προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη.