Παναθηναϊκός: Ο παρών Σλούκας, ο απών Γιαννακόπουλος και ο «τελικός» της 2ης αγωνιστικής!

Στον Παναθηναϊκό είδαν τον Σλούκα ξανά στα «ερυθρόλευκα» και δεν μπορούν μόνο παρά να ελπίζουν

Παναθηναϊκός: Ο παρών Σλούκας, ο απών Γιαννακόπουλος και ο «τελικός» της 2ης αγωνιστικής!

Η μεταγραφή του Κώστα Σλούκα ασφαλώς προκάλεσε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη, μια και ο Ολυμπιακός έβαλε στην ομάδα του έναν από τους τρεις καλύτερους περιφερειακούς αυτή τη στιγμή στην Ευρωλίγκα.

Είναι προφανές ότι σε κάθε κίνηση που γίνεται στον Ολυμπιακό εξετάζεται με σχολαστικότητα από το… απέναντι στρατόπεδο και το αντίστροφο.

Η κίνηση των «ερυθρολεύκων», αν και γνωστή στο «πράσινο στρατόπεδο» εδώ και καιρό, ασφαλώς έκανε αίσθηση. Ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε σημαντικά στην περιφέρεια με έναν top class Ελληνα παίκτη, που πλαισιώνεται από αθλητές με ταλέντο, προσόντα και προσωπικότητα.

Γνωρίζουν πως στα δύο (τουλάχιστον) παιχνίδια που θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα, θα έχουν έναν αντίπαλο ικανό να σκοράρει, να οργανώσει, να πασάρει, να παίξει άμυνα, να δώσει ρυθμό με αξιοπιστία και συνέπεια.

Μόνο που στον Παναθηναϊκό… έχουν τα δικά τους προβλήματα. Η οικονομική πολιτική έχει αλλάξει μετά την αποστασιοποίηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ έχει… παρκάρει τις ευθύνες στους Τριαντόπουλο, Αλβέρτη, Διαμαντίδη, οι οποίοι προσπαθούν μαζί με τον Βόβορα και τους συνεργάτες του να βρουν άκρη.

Καμία εμπλοκή, καμία ενίσχυση, καμία ενασχόληση. Ενημερώνεται, αλλά μέχρι εκεί. Τουλάχιστον για την ώρα…

Τα οικονομικά δεδομένα είναι συγκεκριμένα και… περιορισμένα. Η πολιτική του «όσα τα έσοδα- τόσα τα έξοδα» εν μέσω πανδημίας ασφαλώς περιορίζει σε τεράστιο βαθμό και την ευελιξία και τις επιλογές.

Έως τώρα έχουν αποκτηθεί παίκτες που ήταν αναπληρωματικοί στις ομάδες τους και προορίζονται ως βασικοί και αναντικατάστατοι. Το ίδιο και ο Λαπροβίτολα, ο οποίος απλά… δεν έπαιζε στη Ρεάλ Μαδρίτης και ο Βόβορας τον θέλει για τη θέση του Καλάθη.

Είναι προφανές πως ο Παναθηναϊκός στο σούπερ μάρκετ της μεταγραφικής αγοράς έχει τα μάτια του στραμμένα από το δεύτερο ράφι και κάτω περιμένοντας να τον επιλέξουν και όχι να επιλέξει.

Παρόλα αυτά ελπίζουν ότι η τεχνογνωσία, το έμπειρο «μάτι» και το όνομα που διαθέτουν οι Αλβέρτης και Διαμαντίδης θα αποτελέσουν το αντιστάθμισμα της οικονομικής αναιμίας.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ανταγωνιστική ομάδα, η οποία δεν θα βγάλει εκτός ορίων των προϋπολογισμό.

Πολύ απλά διότι την υπέρβαση δεν υπάρχει κανείς για να την καλύψει και να την στηρίξει. Εάν δεν βγαίνουν τα χρήματα δεν θα αποκτηθεί ο παίκτης και προφανώς η ομάδα δεν θα μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού.

Ελπίζουν πάντως ότι στο παρκέ δεν θα παίξουν τα μπάτζετ, αλλά η προσήλωση στο στόχο, η συγκέντρωση και η σωστή πνευματική προετοιμασία. Ειδικά το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, την 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο ΟΑΚΑ θα είναι ο πρώτος μεγάλος «τελικός» για τον Παναθηναϊκό.

Δεν έχουν κάτι περισσότερο να κάνουν στο «τριφύλλι» λοιπόν από το να ελπίζουν…