Προμηθέας: Στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας

Ενόψει της κλήρωσης της φάσης των ομίλων, προγραμματισμένης για την Παρασκευή (10/7) στη Βαρκελώνη, το Eurocup ανακοίνωσε τα γκρουπ δυναμικότητας.

Προμηθέας: Στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας

Στο πρώτο βρίσκεται ο μοναδικός εκπρόσωπος του ελληνικού μπάσκετ στη διοργάνωση, Προμηθέας Πατρών, όπερ σημαίνει ότι τίθεται επικεφαλής ομίλου, στη μόλις δεύτερη παρουσία του. Οι υπόλοιποι ισχυροί που θα μπουν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στην κληρωτίδα και εύλογα δεν θα βρεθούν στον δρόμο των Αχαιών στην πρώτη φάση είναι οι Μάλαγα (Ισπανία), Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία) και Ούνιξ Καζάν (Ρωσία).

Στο Eurocup της σεζόν 2020-21 θα λάβουν μέρος 24 ομάδες από 15 διαφορετικές χώρες, οι οποίες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των έξι ομάδων. Στη φάση των ομίλων κάθε ομάδα θα δώσει 10 αγώνες, πέντε εντός έδρας και πέντε εκτός. Η φάση των ομίλων θα αρχίσει στις 30 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 16 Δεκεμβρίου.

Την πρόκριση στη φάση των «16» εξασφαλίζουν οι τέσσερις πρώτοι από κάθε όμιλο. Στη φάση των «16» δημιουργούνται τέσσερις νέοι όμιλοι, με τους αγώνες να αρχίζουν στις 30 Δεκεμβρίου και να ολοκληρώνονται στις 3 Φεβρουαρίου. Οι υπόλοιπες τρεις φάσεις θα κριθούν σε αγώνες «best-of-three», δηλαδή στις δύο νίκες ανάμεσα στα ζευγάρια που θα έχουν προκριθεί. Στα προημιτελικά (2-10 Μαρτίου), τα ημιτελικά (16-24 Μαρτίου) και τους τελικούς (6-14 Απριλίου).

Τα γκρουπ δυναμικότητας στο Eurocup ενόψει της κλήρωσης της φάσης των ομίλων για τη σεζόν 2020-21 έχουν ως εξής:

Γκρουπ 1
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (ΕΛΛΑΔΑ)
Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)
Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)
Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)

Γκρουπ 2
Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)
Ανδόρα (Ισπανία)
Γκραν Κανάρια (Ισπανία)
Μπανταλόνα (Ισπανία)

Γκρουπ 3
Μακάμπι Ρισόν (Ισραήλ)
Λιετκαμπέλις (Λιθουανία)
Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)
Τρέντο (Ιταλία)

Γκρουπ 4
Ολίμπια Λιουμπλιάνας (Σλοβενία)
Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία)
Βενέτσια (Ιταλία)
Μπρέσια (Ιταλία)

Γκρουπ 5
Μονακό (Γαλλία)
Μπούρσασπορ (Τουρκία)
Μπαχτσεσεχίρ (Τουρκία)
Ουλμ (Γερμανία)

Γκρουπ 6
Ναντέρ (Γαλλία)
Μετροπολιτάν '92 (Γαλλία)
Μπουργκ (Γαλλία)
Αντβέρπ (Bέλγιο)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας