Κοκόσκοφ για Φενέρμπαχτσε: «Όλα έγιναν γρήγορα - Θετικοί οι Ομπράντοβιτς, Μπογκντάνοβιτς»

Ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ μίλησε για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του, τη Φενέρμπαχτσε, για την Εθνική Σερβίας και την επιρροή που είχαν οι Ομπράντοβιτς - Μπογκντάνοβιτς στην απόφασή του.

Κοκόσκοφ για Φενέρμπαχτσε: «Όλα έγιναν γρήγορα - Θετικοί οι Ομπράντοβιτς, Μπογκντάνοβιτς»

Σε Μέσο της πατρίδας του μίλησε ο νέος προπονητής της Φενέρμπαχτσε, Ιγκόρ Κοκόσκοφ. Ο Σέρβος τεχνικός αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχε με τους ανθρώπους της νέας του ομάδας, αλλά και τι του είπαν οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς.

Αναλυτικά ο Κοκόσκοφ είπε στο sportklub.rs:

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Η Φενέρμπαχτσε επικοινώνησε με τον ατζέντη μου πριν από μερικές ημέρες, μετά έγινε η πρώτη επαφή, μιλήσαμε, αναλύσαμε το πλάνο και φτάσαμε σε συμφωνία πολύ γρήγορα.

Μπορεί να φαίνεται σαν έκπληξη αυτό, αλλά στη σύγχρονη εποχή του αθλήματος έτσι λειτουργούν τα πράγματα, η αγορά είναι ελεύθερη και η μετακίνηση προπονητών και παικτών κατ' αυτόν τον τρόπο είναι μοναδική. Δεν είναι όπως πριν από είκοσι χρόνια, όταν πήγα στο ΝΒΑ. Στο ΝΒΑ παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τις τάσεις στην Ευρώπη και τη Euroleague, υπάρχουν πολλές πληροφορίες που αντλούμε. Άλλαξαν οι καιροί...

Η Φενέρμπαχτσε είναι ένας σπουδαίος οργανισμός. Ξέρουμε ποιες είναι οι φιλοδοξίες, είναι μία από τις ομάδες που ξεχωρίζουν στη Euroleague, υπάρχουν πολύ υψηλοί στόχοι. Έχω σπουδαία σχέση με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά. Είχα την ευκαιρία να είμαι φιλοξενούμενός του στην Κωνσταντινούπολη πριν από μερικά χρόνια. Είδα τα πράγματα από μέσα στη Φενέρμπαχτσε, τον τρόπο με τον οποίο κινούταν ο Ζέλικο στην πόλη και πώς λειτουργούσε. Φυσικά, ξέρω αρκετά από τα στελέχη του συλλόγου».

Ερωτηθείς για την επιρροή που άσκησαν ώστε να υπογράψει οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, απάντησε: «Και οι δύο ήταν πολύ θετικοί για αυτή την προοπτική στην καριέρα μου».

Όσο για το τι θα κάνει με την Εθνικής Σερβίας, επεσήμανε: «Η εθνική ομάδα είναι ένα κομμάτι, μια απόλαυση και ένα πολύ όμορφο συναίσθημα. Τίποτα δεν άλλαξε σε αυτό. Θα δώσω όλη μου την ενέργεια για αυτό και θα δουλέψω με ενθουσιασμό για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».