«Ο Ποκουσέφσκι έχει σπάνια χαρακτηριστικά - Πολλές ομάδες ρωτούν γι' αυτόν»

Ο υπεύθυνος του ΝΒΑ για τους παίκτες στην Ευρώπη, Κρις Έμπερσολ, μίλησε για τον νεαρό φόργουορντ του Ολυμπιακού Αλεξέι Ποκουσέφσκι.

«Ο Ποκουσέφσκι έχει σπάνια χαρακτηριστικά - Πολλές ομάδες ρωτούν γι' αυτόν»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για το prospect που ακούει στο όνομα Αλεξέι Ποκουσέφσκι, ο υπεύθυνος του ΝΒΑ για τους παίκτες στην Ευρώπη. Ο Κρις Έμπερσολ μίλησε στο nova.rs για τον νεαρό φόργουορντ του Ολυμπιακού λέγοντας πως διαθέτει εξαιρετικά και σπάνια χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά τι είπε στο nova.rs.

«Είναι ένας ξεχωριστός και ελκυστικός παίκτης. Έχει έναν μοναδικό συνδυασμό διαφορετικών χαρακτηριστικών, είναι ένα πραγματικά ενδιαφέρον project. Έχει το ύψος των ψηλών, μπορεί να επιτεθεί ως φόργουορντ, παίζει με την μπάλα ως πλέι-μέικερ και είναι καλός πασέρ. Ξέρει επίσης πώς να σουτάρει.

Είναι ουσιαστικά ένας κοντός παίκτης σε σώμα ψηλού, ένα all around παιχνίδι που δεν συναντάς συχνά. Τον είδαμε το 2018 στην Σερβία. Ήταν ένας από τους καλύτερους του καμπ. Τώρα, στα 18 του, θα είναι ακόμα καλύτερος.

Η ηλικία δεν είναι τόσο σημαντική, θα έχει τον χρόνο και το χώρο να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί. Τον βλέπαμε στον Ολυμπιακό και στην Α2, ξέρουμε ότι έχει προοπτικές. Πολλές ομάδες ρωτούν γι΄αυτόν, έχουν ψάξει, έχουν δει κάποια βίντεο. Θα δούμε πού θα επιλεχθεί, είναι ένα ξεχωριστό draft, λόγω των συνθηκών».